- Publicitate -
Ad imageAd image

Escrocul baimarean Zsolt Erli poate da din nou tepe – Instanta l-a scos din arest, pana la adunarea de noi probe

Ad imageAd image

Zsolt Erli, tanarul baimarean specializat in escrocherii cu file cec fara acoperire si alte „tepe” date agentilor economici si institutiilor statului, se afla din nou in libertate. Magistratii Tribunalului Maramures au admis recursul inaintat de acesta impotriva incheierii penale a Judecatoriei Baia Mare, din data de 31 august, prin care s-a dispus arestarea preventiva pentru o perioada de 29 de zile a escrocului baimarean.

Dupa casarea sentintei initiale si rejudecarea cauzei, judecatorii Tribunalului au ajuns la concluzia ca nu se impune, pentru moment, mentinerea starii de arest preventiv, din lipsa indiciilor temeinice care sa ateste ca operatiunile financiare realizate prin firmele lui Zsolt Erli erau fictive.

Initial, magistratii Judecatoriei Baia Mare au constatat faptul ca din rapoartele fiscale intocmite de reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice si ai Garzii Financiare se nasc suspiciuni privind caracterul real al demersurilor facute de Zsolt Erli, prin care acesta a solicitat rambursari de TVA.

Dovezile stranse pana acum nu s-au dovedit a fi suficient de concludente pentru judecatorii Tribunalului Maramures, care au hotarat eliberarea escrocului baimarean pana la dovedirea caracterului fictiv al operatiunilor realizate de acesta.

Conform site-ului detectivuldepresasoc, prejudiciul constatat pana in prezent de organele de cercetare penala se ridica la incredibila suma de 30 miliarde lei vechi. Aceasta rezulta din mai multe escrocherii marca Zsolt Erli. Printre firmele escrocate de tanarul de numai 25 de ani se numara si cateva societati comerciale importante din Maramures, si nu numai.

Un caz interesant este acela al consilierului local Stefan Pop, caruia Zsolt Erli i-a produs o paguba de 900 milioane lei vechi. Alesul baimarean are sansa recuperarii prejudiciului prin valorificarea unei scene aflate la Radauti, acolo unde „teparul” baimarean a prejudiciat primaria din localitate cu peste 20 de mii euro, suma la care se adauga dobanzile si cheltuielile de judecata.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu