- Publicitate -
Ad imageAd image

Roberta Anastase, marul discordiei in Camera Deputatilor – PSD ameninta cu greva parlamentara

Ad imageAd image

Social-democratii au amenintat, marti, conducerea Camerei Deputatilor cu greva parlamentara, pe motiv ca presedintele acestui for legislativ, Roberta Anastase, incalca regulamentul.

Social-democratii au acuzat-o pe Roberta Anastase de incalcarea regulamentului si au parasit sala de sedinta, in contextul in care deputatii trebuiau sa dezbata motiunea simpla privind Agricultura initiata de grupul parlamentar al PSD+PC, dupa ce la solicitarea PDL ordinea de zi a fost completata cu hotarari referitoare la reprezentarea independentilor in Comisia de regulament, desi Biroul permanent al Camerei a respins, luni, aceste proiecte.

„Doamna presedinta incercati zi de zi sa incalcati regulamentul si principiile parlamentare, probabil ca veti ramane in analele Parlamentului ca unica presedinta care a distrus principiile parlamentare si nu a respectat nicio regula.

In aceste conditii, in care nu respectati regulamentul si ne impuneti tot felul de dorinte ale partidului dumneavoastra folosindu-va de forta si majoritatea parlamentara, noi nu putem sa asistam la asemenea dezbateri care nu au nimic cu procedurile parlamentare si cu regulamentul.

Daca continuati sa faceti acest lucru o sa discutam si cu celelalte grupuri parlamentare din opozitie si o sa intram in greva parlamentara, dar nu inainte de a anunta si de a aduce la cunostinta tuturor cancelariilor europene despre felul in care se respecta principiile parlamentare in Romania”, a afirmat, in plen, liderul grupului PSD+PC, Mircea Dusa.

Anastase a intervenit pentru a arata ca este rolul sau ca presedinte sa agreeze dreptul partidelor privind votarea unor amendamente sau completarea ordinii. „Puteti avea orice optiune doriti”, a adaugat ea.

Critici la adresa conducerii Camerei Deputatilor au adus si social-democrata Aura Vasile si liberalul Mihaita Calimente.

In contextul in care social-democratii au refuzat sa citeasca motiunea simpla, Roberta Anastase a anuntat ca textul se considera retras si ca ordinea de zi a fost epuizata.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu