- Publicitate -
Ad imageAd image

Ploile torentiale au facut ravagii in Mexic si Guatemala – Bilantul de pana acum: 50 de morti si sute de mii de sinistrati

Ad imageAd image

Ploile torentiale care au facut ravagii in Guatemala si sudul Mexicului in ultimele zile s-au soldat cu circa cincizeci de morti si sute de mii de sinistrati, relateaza AFP, citand surse oficiale.

Cel putin trei persoane si-au pierdut viata si alte 400.000 au fost afectate de ploile diluviene care s-au abatut asupra sudului si estului Mexicului, au anuntat autoritatile locale. Starea de urgenta a fost decretata in nord-estul tarii, unde furtuna tropicala Hermina, provenind din Golful Mexic, a atins luni seara tarmul.

In statul Veracruz /est/, protectia civila a anuntat existenta a 200.000 de sinistrati si a 10.000 de persoane evacuate. In statul Tabasco /sud-est/, frontalier cu Guatemala, 124.000 de persoane sunt afectate. Presedintele Felipe Calderon este asteptat aici marti. Potrivit protectiei civile, 80.000 de locuitori sunt afectati in Statul Oaxaca /sud/, unde doua persoane si-au pierdut viata.

Frontaliera cu Mexicul, Guatemala a anuntat luni, conform unui nou bilant, cel putin 48 de morti si 15 disparuti din cauza ploilor diluviene care au antrenat alunecari de teren si au provocat pagube de o jumatate de miliard de dolari. Guatemala traverseaza in acest an cel mai nefast sezon al ploilor /mai-noiembrie/ din ultimii 60 de ani, potrivit autoritatilor.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu