- Publicitate -
Ad imageAd image

Promovabilitate de 32% la sesiunea a doua a bacalaureatului – Anul trecut, gradul de promovabilitate a fost de 72%

Ad imageAd image

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat in tara este de 32,31%, cu aproape 40 de procente mai mica fata de cea de anul trecut (72,64%), a declarat secretarul de stat in MECTS, Oana Badea.

Cele mai mari rate de promovabilitate au fost inregistrate in Timis – 71,96%, Hunedoara – 65,77%, Olt – 63,30%. Cele mai mici rate de promovabilitate au fost in Galati – 15,43%, Iasi – 16,15%, Prahova – 16,43%.

In opinia secretarului de stat Oana Badea, rata mica de promovabilitate a fost cauzata de organizarea mult mai buna a examenului, ceea ce a dus la inlaturarea fraudelor, dar si de faptul ca in sesiunea din toamna vin candidati mai slab pregatiti. Ea a adaugat ca vulnerabilitatea la examenele din anii precedenti statea in supraveghere.

Oficialii Ministerului estimeaza ca procentul de promovabilitate dupa contestatii ar putea creste cu aproximativ un procent.

In ceea ce priveste eliminatii la sesiunea a doua a bacalaureatului, situatia este aproximativ similara, in cursul bacalaureatului de anul trecut fiind 35 de eliminati.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu