- Publicitate -
Ad imageAd image

Tragedie nationala in Guatemala: 38 de morti si 23 de disparuti in urma alunecarilor de teren

Ad imageAd image

Un numar de 38 de persoane si-au pierdut viata, alte 23 au fost date disparute si peste 40.000 de persoane sunt sinistrate in urma alunecarilor de teren provocate de recentele ploi torentiale din Guatemala, dupa ce furtuna tropicala a lasat in urma, acum patru luni, 165 de morti si pagube de un miliard de dolari.

”Este o tragedie nationala. Numai in acest weekend s-au inregistrat pagube comparabile celor provocate de Agatha”, a declarat duminica presedintele Alvaro Colom, referindu-se la furtuna tropicala din luna mai.

A fost deja decretata starea de urgenta, deoarece tara “nu are fonduri pentru a face fata altei catastrofe precum cea provocata de Agatha”.

Potrivit sefului statului, este nevoie de jumatate de miliard de dolari pentru a face fata situatiei, in contextul in care s-au inregistrat peste 40.000 de sinistrati, precum si drumuri distruse si case acoperite de namol.

Ansamblul Americii Centrale se confrunta cu un sezon de ploi de o rara violenta, adauga sursa citata. In cursul ultimelor luni, intemperiile au provocat moartea a 55 de persoane in Honduras, a cel putin 40 in Nicaragua, noua in Salvador si trei in Costa Rica.

Cel mai ingrijorator pentru autoritatile locale este faptul ca sezonul ploilor tocmai a intrat in cea mai activa faza a sa, care dureaza in mod normal pana la sfarsitul lui octombrie.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu