- Publicitate -
Ad imageAd image

Condamnata la moarte prin lapidare, iar apoi la 99 lovituri de bici, pentru o fotografie in care apare o alta femeie

Ad imageAd image

Iranianca Sakineh Mohammadi Ashtiani, amenintata cu lapidarea pentru adulter si complicitate la omor in tara ei, a fost condamnata la 99 de lovituri de bici suplimentare, potrivit informatiilor transmise de fiul sau si publicate sambata in Franta.

Potrivit revistei „La regle du jeu” (Regula jocului) si blogului „Dentelles et Tchador” (Dantele si chador), biciuirea a fost dictata pentru propagarea „coruptiei si indecentei” in urma aparitiei unei fotografii in cotidianul britanic Times. Acesta publicase in 28 august fotografia unei femei fara val si afirmase ca ea este Sakineh Ashtiani.

Sajjad Mohammadi Ashtiani a contestat vehement ca imaginea ar fi a mamei sale, iar ziaristul franco-iranian Armin Arefi a precizat in revista „La regle du jeu” si pe blogul personal ca fotografia este de fapt a unei activiste politice iraniene care traieste in Suedia.

Sakineh Mohammadi Ashtiani fusese condamnata la moarte prin lapidare in 2006 pentru adulter si complicitate la uciderea sotului ei. Sentinta a declansat o vasta campanie internationala pentru a se renunta la aceasta pedeapsa, iar executia a fost suspendata provizoriu.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu