- Publicitate -
Ad imageAd image

Sentinta obtinuta de Augustin Chira, pentru reabilitarea tatalui sau, a ramas definitiva si irevocabila – Ministerul de Finante, insa, a inaintat apel :)

Ad imageAd image

Augustin Chira, maramureseanul care a invins un sistem, dand in judecata statul roman, solicitand reabilitarea tatalui sau, impuscat de comunisti la mijlocul secolului trecut, a incheiat definitiv procesul in urma careia familia sa a obtinut despagubiri de 300 mii euro.

Initial, magistratii Tribunalului Maramures au admis actiunea lui Chira si au dispus acordarea de despagubiri morale. Sentinta nu a fost atacata in termenul de apel stipulat de lege, de catre reprezentantii Ministerului de Finante, astfel ca ea a ramas definitiva si irevocabila, purtand stampila instantei, in acest sens.

Totusi, sistemul nu a renuntat, iar Ministerul de Finante a atacat sentinta, insa dupa ramanerea ei definitiva, in afara cadrului legal. „Ne vom prezenta si la Curtea de Apel Cluj, unde a fost atacata sentinta. Dar nu e decat o noua incercare de tergiversare din partea Ministerului, pentru ca termenul de apel a expirat. Avocatii lor au scris iar prostii in actele inaintate instantei, la fel cum au scris pe tot parcursul procesului”, a declarat Chira.

Acesta afirma ca uciderea tatalui sau, cu cruzime, in urma cu 60 de ani, a adus familiei sale o grea suferinta pe care nu o va putea nimeni repara vreodata. Cat despre cei 300 mii euro, care se impart la cei sase urmasi ai tatalui sau (50 mii euro de persoana), suma i se pare ridicola in comparatie cu traumele suferite in anii care au urmat crimei din 1949.

ZiarMaramures.ro

Citeste si:

A invins un sistem – Augustin Chira a castigat procesul pentru reabilitarea tatalui sau, la 61 de ani dupa impuscarea sa de catre securisti – Instanta i-a acordat 300 mii euro despagubiri

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu