- Publicitate -
Ad imageAd image

Maramureseanul Doru Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, va demisiona din functie si va intra in politica

Ad imageAd image

Presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Doru Maries, a declarat sambata, pentru AGERPRES, ca intentioneaza sa intre in politica dupa ce va demisiona din aceasta functie.

„Sunt in aceasta functie de opt ani si sunt ferm hotarat sa demisionez de indata ce statutul pe care l-am votat astazi va fi ratificat de catre instanta”, a precizat Maries.

El a spus ca functia de presedinte al asociatiei, pentru care mai are mandat pentru un an, nu ii da libertate totala de exprimare.

„Ma gandesc ca intr-un viitor, mai mult sau mai putin indepartat, sa ma implic in politica, singura solutie de a reusi in ceea ce nu se poate de pe pozitia pe care o ocup la o asociatia civila”, a explicat presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989.

In cadrul Adunarii Generale a asociatiei, care a avut loc sambata, mai multi participanti s-au opus vehement demisiei din functia de presedinte a lui Doru Maries.

Acesta nu a divulgat partidul spre care se va indrepta, dar a spus ca in niciun caz nu va alege vreun partid extremist sau PSD-ul.

Doru Maries a anuntat ca va convoca Adunarea Generala dupa ratificarea noului statut al organizatiei de catre instanta, cadru in care va fi propus noul for de conducere, mentionand ca singurul lucru pe care nu il doreste sub nicio forma este disiparea asociatiei.

Prioritare in acest moment, a spus Maries, sunt legea lustratiei si legea privind imprescriptibilitatea crimelor din decembrie 1989, iar pe plan extern judecarea celor doua dosare depuse la CEDO privind Revolutia din decembrie 1989 si mineriada.

„Noi am dat statul roman in judecata pentru ca a tergiversat timp de 20 de ani finalizarea cercetarilor in cele doua dosare”, a explicat Maries.

Al doilea proiect la care s-a referit presedintele asociatiei si pe care doreste sa-l finalizeze este cel referitor la intalnirea cu vicepresedintele Parlamentului European Laszlo Tokes, intalnire in care conducerea asociatiei a solicitat condamnarea crimelor comunismului prin infiintarea unui tribunal international, „asa cum a fost cerut de catre toate statele care au participat la intalnirea din 25 februarie 2010 la Praga”.

Maries a mai mentionat ca este intr-o colaborare stransa cu presedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER), Vladimir Tismaneanu, cu care a convenit infiintarea unui compartiment in cadrul IICCMER care sa se ocupe de analiza evenimentelor de dupa 22 decembrie 1989.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu