- Publicitate -
Ad imageAd image

Maramuresul se apara de virusul West Nile – Afla cum trebuie sa te protejezi de periculoasa boala transmisa de tantari

Ad imageAd image

Virusul West Nile a alertat autoritatile judetului Maramures, care au dispus un plan de prevenire si combatere a situatiilor de risc. In sedinta de vineri, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a aprobat masuri de avertizare a populatiei, inclusiv prin medicii de familie cu privire la masurile individuale necesare protectiei impotriva intepaturilor de tantari.

Conform unui comunicat al Prefecturii Maramures, cetatenii sunt avertizati cu privire la faptul ca transmiterea bolii se face doar de la tantar la om.

Pentru a preveni infectarea populatiei cu acest virus este recomandabil: evitarea expunerii la tantari; purtarea de imbracaminte adecvata (cu maneci si pantaloni lungi); desecarea baltirilor din jurul gospodariilor; efectuarea lucrarilor de curatare a subsolurilor blocurilor de locuinte si gospodariilor; curatarea santurilor pentru a nu facilita baltirea apei si colmatarea acestora; utilizarea de substante impotriva tantarilor; indepartarea recipientelor cu apa statuta; impiedicarea patrunderii tantarilor in locuinte si gospodarii.

De asemenea, s-au dispus masuri in ceea ce priveste restrictiile la donarea de sange de la populatia afectata de infectie cu cazuri confirmate.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta are in vedere dezinsectia impotriva tantarilor, la nivelul fiecarei localitati din judet, in functie de resursele financiare existente.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu