- Publicitate -
Ad imageAd image

Firma LG, anchetata pentru utilizarea de programe piratate in Rusia – Colaboratorii companiei s-au trezit cu calculatoare confiscate

Ad imageAd image

Politia rusa a deschis o ancheta impotriva gigantului sud-coreean LG Electronics pentru utilizarea de programe piratate, o premiera in Rusia, potrivit unui comunicat plasat joi pe site-ul Departamentului rus de lupta impotriva crimei economice.

In timpul perchezitiilor, a fost stabilit ca 60 de colaboratori ai acestei companii utilizau pentru activitatea lor comerciala programe piratate”, indica departamentul, potrivit AFP. Peste 60 de calculatoare au fost confiscate.

Pierderile financiare cauzate de utilizarea acestor programe se ridica la doua milioane de ruble (51.000 euro), conform aceleiasi surse.

”Este pentru prima data cand o ancheta criminala pentru utilizarea de soft piratat este deschisa impotriva unei mari companii straine”, adauga comunicatul.

Gigantul american al informaticii Microsoft a estimat in 2009 la peste un miliard de dolari pe an pierderile sale cauzate de pirateria software in Rusia.

Programele piratate se vand pretutindeni in Rusia, chiar si in marile magazine si numai pentru cativa euro.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu