- Publicitate -
Ad imageAd image

ANI cere Parlamentului revocarea lui Dinescu din CNSAS – Acesta se afla in incompatibilitate, fiind administrator la firme private

Ad imageAd image

Scrisoarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI), adresata Biroului Permanent al Senatului, prin care se solicita revocarea lui Mircea Dinescu din functia de membru al Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) va fi trimisa Birourilor Permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului.

Chestorul PSD al Senatului, Ioan Chelaru, a sustinut, joi, ca Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului sunt singurele „competente” sa se pronunte in acest caz.

„Biroul Permanent al Senatului a decis transmiterea scrisorii prin care ANI solicita revocarea lui Mircea Dinescu din functia pe care o detine in cadrul CNSAS catre Birourile Permanente reunite, fiindca avem nevoie de un raspuns oficial. Birourile sunt singurele competente sa se pronunte pe aceasta tema”, a declarat Chelaru.

Acesta a precizat, totodata, ca Mircea Dinescu nu a fost audiat, pana in acest moment, in comisiile juridice reunite.

Pe 3 februarie, ANI a constatat ca Mircea Dinescu s-a aflat, incepand cu 27 martie 2006, in stare de incompatibilitate, deoarece a detinut concomitent functiile de membru al CNSAS si administrator la doua societati comerciale.

In urma verificarilor efectuate si a analizarii informatiilor si documentelor transmise de institutiile competente, ANI a descoperit ca, incepand cu 19 februarie 2004, Mircea Dinescu detine functia de administrator unic la SC Agroindustriala SRL Giubega.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu