- Publicitate -
Ad imageAd image

Dan Hotico, a refuzat predarea Stadionului Viorel Mateianu, pentru disputarea Cupei XELA – Pana la urma, patronul FC Maramures Universitar a cedat

Ad imageAd image

Dan Hotico, patronul FC Maramures Universitar, a intrat in conflict cu conducerea Clubului XELA Baia Mare. Acesta este acuzat ca s-a opus predarii terenului Stadionului Viorel Mateianu, in vederea disputarii mai multor meciuri din cadrul Cupei XELA, competitie care se va desfasura in perioada 3-5 septembrie.

Ziaristul Romeo Rosiianu, implicat in structura de conducere a clubului, afirma ca a fost nevoie de interventia sa pe langa autoritatile publice locale pentru a-l convinge pe Dan Hotico sa predea cheile stadionului.

„Miercuri dimineata, am purtat mai multe discutii cu secretarul Rodica Brad, directorul Vasile Barbul, directorul Eleonora Ghete, precum si cu primarul interimar Istvan Ludescher, carora le-am explicat ca terenul fusese deja pus la dispozitia Clubului XELA, iar Dan Hotico nu se poate opune, pentru ca nu are nicio calitate in acest sens.

El doar a primit Stadionul pentru a-l folosi. Atat. Pentru ca Dan Hotico nu da bani nici macar pentru utilitati. Astea sunt platite de Serviciul de Ambient Urban condus de Eleonora Ghete”, a declarat Rosiianu.

Acesta a mai spus ca si in alte situatii, cum ar fi Memorialul Radu Pamfil, Dan Hotico a boicotat desfasurarea anumitor partide pe terenul respectiv, „uitand” un utilaj chiar pe suprafata de joc. In schimb, Dan Hotico a declarat ca nu s-a opus niciodata ca alte echipe sa evolueze pe Stadionul Viorel Mateianu.

„Cei de la Xela nu au discutat niciodata cu mine. Nu au fost probleme. Cum sa ma opun eu cand e vorba de copii? Chiar ii astept la stadion pe reprezentantii clubului, sa le predau cheile”, a declarat Dan Hotico pe Cinemar TV, in cadrul emisiunii Garda de Noapte.

Reprezentantii conducerii Clubului nu se lasa atat de usor convinsi de bunele intentii exprimate de Hotico. „Am avut niste probleme, initial, pentru ca nu s-a dorit sa ni se dea terenul. Dar nu e o competitie oarecare. Vin aproape 500 de copii din toata tara. Sunt 39 de echipe inscrise.

Si noi nu am ales sa jucam pe terenul Stadionului Viorel Mateianu, tocmai pentru a lasa oaspetii sa evolueze acolo”, a spus antrenorul Cristian Bogdan, vicepresedinte al Clubului XELA Baia Mare.

Acesta a afirmat ca se asteapta la o evolutie buna a micilor fotbalisti baimareni, mai ales ca la ultima editie, generatia ’98 a obtinut locul I, iar generatia ’96, locul II.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu