- Publicitate -
Ad imageAd image

Ai fost vreodata voluntar? De ce nu ai face asta acum?

Ad imageAd image

In randul tinerilor, voluntariatul reprezinta o forma de exprimare a adeziunii la un grup, o idee, o initiativa cu efecte pozitive asupra celor din jur. Este expresia generozitatii fata de semeni. Spre deosebire de tarile vestice, unde exista un adevarat cult pentru voluntariat, in Romania, mesajul unei astfel de initiative ajunge cu greu la cei carora le este destinat.

Cu totii facem voluntariat, chiar si atunci cand nu constientizam asta, incepand de la ajutarea unei persoane varstnice a se urca in autobuz si pana la curatarea spatiului verde din jurul blocului. Astfel de initiative pot imbraca o forma organizata si cu atingerea unor obiective precise in cadrul unei actiuni de voluntariat organizate de un ONG.

In cazul anumitor proiecte, voluntariatul reprezinta cheia reusitei. Cele care vizeaza pastrarea unui mediu curat se inscriu cel mai bine in aceasta categorie. Fiecare suntem datori a ne implica in a avea un mediu sanatos, strangerea si distrugerea deseurilor fiind mult mai costisitoare decat colectarea selectiva sau depozitarea lor in recipiente adecvate.

Atitudinea fata de mediu ne defineste ca parti ale ecosistemului, iar participarea ca voluntari in cadrul actiunilor de pastrare sanatoasa a acestuia este un pas pe care, uneori, il consideram ca fiind prea putin aducator de avantaje pentru a-l face. Totusi, beneficiile sunt considerabile, iar munca depusa de milioanele de voluntari din intreaga lume a dus la prevenirea disparitiei anumitor specii de plante sau animale, la reducerea poluarii cauzate de activitatea industriala sau la pastrarea unui echilibru in natura.

In Maramures, toti tinerii liceeni cu sau fara experienta in voluntariat sunt chemati a se alatura echipei „Eco-voluntar in Maramures”. Tot ce aveti de facut este sa trimiteti un simplu mail la adresa [email protected], urmand ca reprezentantii Greentin sa va contacteze pentru a va oferi detalii despre ceea ce inseamna a fi voluntari si ce presupune o astfel de activitate. Proiectul „Eco-voluntar in Maramures” este implementat cu sprijinul Directiei Judetene de Tineret.

Mai multe detalii, intr-un articol publicat anterior pe ZiarMaramures.ro.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu