- Publicitate -
Ad imageAd image

Profitorii Primariei Baia Mare: Ioan Racolta, sotul secretarei primarului, a solicitat concesionarea unui teren aflat in zona RFN cu 1 leu pe metru patrat

Ad imageAd image

Unii dintre angajatii Primariei Baia Mare beneficiaza de favoruri din partea institutiei la care lucreaza, atunci cand vine vorba de afacerile personale ale acestora. Cazul Emiliei Racolta, secretar al primarului, a starnit nemultumirea consilierilor locali. Acestia s-au aratat revoltati pe faptul ca Ioan Racolta, sotul Emiliei Racolta, solicita o redeventa modica pentru concesionarea terenului aflat sub un chiosc situat in zona RFN.

In cadrul sedintei de Consiliu Local, democrat-liberalul Vasile Vlasin a cerut explicatii executivului Primariei pentru pretul penibil aplicat terenului ocupat de chiosc. In acea zona se mai afla un chiosc, redeventa aplicata terenului in acest caz fiind identica: aproximativ 1 leu/mp/luna.

“Primaria inchiriaza terenuri cu 1 leu pe luna, pe metru patrat. Si normal ca dupa aceea nu avem bani de investitii si de locuri de joaca pentru copii si de parcuri”, a declarat Vasile Vlasin.

Acesta a acuzat executivul Primariei ca isi bate joc de administrarea patrimoniului orasului.

“La Maramures (magazinul universal, n.red.), se plateste pe luna, 10 milioane lei, pentru un chiosc. Ne batem joc de patrimoniul Municipiului”, a mai spus Vlasin, fapt care a starnit reactia lui Calin Coros, directorul Serviciului de Administrarea Patrimoniului si Utilitati.

De asemenea, alesii locali si-au exprimat nemultumirea cu privire la modul in care arata cele doua chioscuri si amplasamentul neadecvat ala cestora.

“In parcul de la RFN, unde s-a realizat o investitie de cateva sute mii euro, se afla doua chioscuri, sub scari. Sunt goale, intr-una sunt doua sticle de vin, iar in alta, trei de otet”, a spus Radu Stef.

“O piata frumoasa, cu doua maghernite sub scara. Foarte frumos”, a concluzionat Gheorghe Gradinaru.

Nemultumirile consilierilor locali au dus la retragerea proiectului de hotarare de catre primarul interimar Istvan Ludescher. Astfel, amendamentul propus, de ridicare a redeventei, de la 192 lei/an/9,60 mp, pentru o perioada de 25 de ani, nu s-a mai supus la vot.

Emilia Racolta, sotia solicitantului, este secretar al primarului Municipiului Baia Mare. In prezent ea este si pensionara.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu