- Publicitate -
Ad imageAd image

Voce trucata la Britain’s Got Talent – Susan Boyle, durdulia cu voce de vis, a folosit un soft pentru a-si „coafa” prestatia muzicala

Ad imageAd image

La emisiunea „Britain’s Got Talent”, vocea cantaretei scotiene Susan Boyle ar fi fost imbunatatita cu ajutorul unui soft care, potrivit tabloidelor britanice, avea ca scop sa-i „amelioreze prestatia”, scrie site-ul lesquotidiennes.com.

De cand a castigat ultima editie a concursului „Britain’s Got Talent”, a fost coplesita de laude si superlative. Intr-adevar, prestatia ei finala a lasat cu gura cascata juriul si spectatorii. Susan Boyle, cantareata de ocazie cu un fizic nu prea fericit, a cantat cu o voce de inger. De la o zi la alta, a ajuns in lumina reflectoarelor. Numai ca acest basm n-ar fi fost decat o farsa, scrie presa britanica, care arata ca vocea i-ar fi fost imbunatatita au ajutorul unui soft.

Botezat Auto-tune, dispozitivul asigura, prin microfon, nu numai amplificarea volumului sonor, dar si corectarea imperfectiunilor. Altfel spus, vocile sunt prelucrate artificial pentru a se ajunge la interpretari mai bune decat in realitate.

Toate vedetele, de la Cher la Britney Spears, recurg si abuzeaza uneori de acest procedeu, care permite scurtarea perioadelor de inregistrare si interpretari live perfecte.

Tabloidele au avut confirmarea din partea producatorilor concursului „Britain’s Got Talent” ca softul a fost folosit la post-productie. Ziarele au mai aflat ca vocea cantaretei Susan Boyle a beneficiat de aceasta prelucrare pentru „imbunatatirea prestatiei sale”.

Producatorii asigura in schimb ca Auto-tune nu i-a schimbat prea mult vocea, insa presa e deja scandalizata, pomenind de „inselatorie”. Cotidianul The Guardian scrie de altfel: „Este o manipulare rusinoasa, care submineaza o legatura cruciala intre spectator si programul la care se uita”.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu