- Publicitate -
Ad imageAd image

UPDATE: Verdict-soc pentru „lupii tineri liberali”: Catalin Chereches si Zamfir Ciceu au fost exclusi din PNL

Ad imageAd image

Sambata, la Mamaia, delegatia permanenta a PNL se reuneste pentru a analiza, printre altele, si situatia liderilor liberali baimareni intrati in conflict cu conducerea judeteana a partidului. Mai precis, se vor solutiona propunerile de excludere din partid a deputatului Catalin Chereches, cel care a condus PNL Baia Mare, si a consilierului local Zamfir Ciceu.

Surse din cadrul partidului ne-au declarat ca excluderea celor doi este una aproape certa, liderii judeteni condusi de Radu Stef si Ioan Hoban nedorind a ceda in fata „lupilor tineri”. Inaintea intrunirii de sambata, Zamfir Ciceu a afirmat ca decizia care se va lua trebuie sa fie una benefica pentru liberali, indiferent care va fi ea.

„Trebuie sa primeze intelepciunea, inaintea intereselor de grup sau de bisericute. Si cred ca poate fi o decizie inteleapta, spre binele PNL. Daca se va considera ca PNL-ului ii va fi mai bine fara noi, sa ne excluda, daca vor crede ca putem construi impreuna, mergem mai departe. Dar nici nu poti sa stai cu forta cand cineva nu te vrea.

Nu e ca in sala de judecata, sa aplici dreptatea. Aici nu e dreptate, e politica. Iar cand intr-un grup politic nu-ti gasesti locul, trebuie sa pleci”, a declarat Ciceu.

Deputatul Catalin Chereches nu s-a ferit sa aduca acuze conducerii judetene, afirmand ca unii dintre lideri doresc intelegeri cu PSD facute pe sub masa.

„Unii isi doresc sa faca blaturi cu PSD. Altii nu isi doresc. Eu nu vreau sa fac blaturi cu niciun partid politic. Intelegerile pe sub masa nu isi au locul in politica romaneasca.

Spre deosebire de unii colegi din PNL Maramures, am o mentalitate de locul 1, nu de locul 3-4. Nu doresc sa tranzactionez organizatia PNL Maramures asa cum altii intentionau sa faca. Sunt unii care se multumesc sa gestioneze o organizatie-balama pentru a-si satisface orgoliile personale. Unii dintre penelisti au ramas doar cu orgoliile.

Daca as fi stiut ca se ajunge aici, as fi facut acelasi lucru, cu toata puterea mea. Mie nimeni nu-mi ia capacitatea electorala si de  fi interfata intre institutiile statului si oameni”, a spus Chereches.

Propunerile de excludere din partid a celor doi au venit in urma inlocuirii lui Mircea Dolha in functia de viceprimar cu Zamfir Ciceu. Pana acum, doi dintre consilierii liberali au fost dati afara din partid. Este vorba de Cornelia Negrut si Cristian Niculescu Tagarlas. Un al treilea consilier, Vasile Lazar, a fost sanctionat cu avertisment.

UPDATE:

In urma deciziei Delegatiei permanente a PNL, cei doi liberali baimareni au fost exclusi din partid, interesele de grup primand inaintea celor care dau verticalitate unui partid. Contactat telefonic, Zamfir Ciceu ne-a declarat ca se astepta la decizia de azi si nu o va ataca. De asemenea, el a dat de inteles ca o atitudine cu capul plecat ar fi fost una benefica si ar fi dus la mentinerea sa in randul liberalilor. Fostul, de acum, viceprimar baimarean a preferat sa piarda cu capul sus.

„Nimic nou sub soare. Puteam face sa nu se intample asa, daca aveam o anumita atitudine, dar nu am vrut. Am preferat sa pierd cu baietii astia, decat sa castig cu ei”, a afirmat Ciceu.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu