- Publicitate -
Ad imageAd image

Declaratiile privind veniturile din drepturi de autor vor putea fi depuse si on-line, incepand cu 25 septembrie – Va fi creat un site special in acest sens

Ad imageAd image

Declaratiile privind contributiile aferente veniturilor din drepturi de autor (DDA) si alte activitati independente vor putea fi depuse on-line din 25 septembrie, Ministerul Comunicatiilor urmand sa dezvolte un portal specializat, a anuntat joi ministrul Muncii, Mihai Seitan.

„Aceste declaratii vor fi depuse on-line, pe un portal de Internet specializat, din 25 septembrie. In cooperare cu Ministerul Comunicatiilor vom face acest sistem”, a explicat Seitan.

Ministrul a subliniat ca persoanele care nu au depus aceste declaratii nu vor fi penalizate pana cand nu se va regla sistemul si daca vor aduce actele intr-o perioada rezonabila. „Am fost informat ca nu sunt cozi la Casa de Pensii, unde avem 20-30 de oameni si nici la Agentia de Ocupare, unde erau doua-trei persoane azi dimineata”, a spus Seitan.

Ministrul a tinut sa precizeze ca declaratiile se depun o singura data, urmand ca din celelalte luni sa se opereze corectari daca intervin schimbari la datele personale sau la sumele obtinute. Mihai Seitan a mai semnalat ca, pana in prezent, numarul celor care au venit sa depuna declaratiile reprezinta 5-10 la suta din numarul total al celor care trebuiau sa faca acest lucru.

Numarul de declaratii pentru drepturi de autor depuse la nivel national pana in prezent s-a ridicat la 15.634, din care 2.420 in Bucuresti, a declarat presedintele Casei Nationale de Pensii, Doina Parcalabu. Cele mai multe declaratii au fost depuse in judetele Cluj – 2.709 si in Timis – 1.088, in restul judetelor numarul acestora situandu-se sub 1.000.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu