- Publicitate -
Ad imageAd image

Procesul lui Anghel – Fostul primar, asteptat la Curtea de Apel Bacau – La ultimul termen a cerut amanarea, invocand ca avocatii sai sunt in concediu

Ad imageAd image

Joi, Cristian Anghel este chemat din nou in fata instantei. Curtea de Apel Bacau judeca azi dosarul privind contestatia in anulare depusa de fostul edil baimarean impotriva solutiei magistratilor clujeni, care l-au condamnat la 2 ani si 6 luni inchisoare pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu in forma calificata.

Dosarul lui Cristian Anghel a ajuns la Bacau, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis stramutarea sa. Contestatia in anulare a fost respinsa de Curtea de Apel Cluj, insa instanta suprema a casat solutia, trimitand cauza unei alte instante. Prima infatisare dupa stramutarea dosarului a avut loc pe 12 august, cand cel in cauza a solicitat un nou termen, motivand ca avocatii sai sunt in concediu.

Anghel a fost trimis in judecata in urma cumpararii, de catre municipalitate, a blocului Horea 46 A, din Baia Mare, in anul 2006. Imobilul a fost achizitionat de la un neproprietar, cu suma de 544.500 euro, in conditiile in care acesta se afla in tratative cu conducerea Societatii Cuprom SA, care il detinea, sa il cumpere cu 150 mii euro. Ulerior, procurorii DNA au constatat un prejudiciu de 400 mii euro, pe care i l-au imputat edilului baimarean.

Sentinta definitiva in cazul fostului primar s-a dat pe 17 martie, cand magistratii clujeni l-au condamnat la o pedeapsa privativa de libertate (cu executare). Anterior, toate solutiile instantelor ii fusesera favorabile lui Cristian Anghel.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu