- Publicitate -
Ad imageAd image

Contrabandist recidivist: In curs de o saptamana, un ucrainean a incercat sa introduca de doua ori in tara tigari de contrabanda ascunse in masina

Ad imageAd image

Un cetatean ucrainean, care transporta cu un autoturism 213 pachete tigari de provenienta ucraineana, fara documente legale, a fost depistat de politistii de frontiera maramureseni, in cooperare cu lucratori din cadrul Biroului Vamal Sighet.

Cetateanul ucrainean a fost surprins in aceasta ipostaza pentru a doua oara in decursul acestui an, incercand sa introduca in tara tigari de provenienta ucraineana, ascunse in autoturismul pe care il conducea, in vederea sustragerii de la controlul vamal.

Miercuri, 25 august, in jurul orei 1.30, la Vama Sighetu Marmatiei s-a prezentat, pe sensul de intrare in tara, cetateanul ucrainean B. Volodymyr, in varsta de 43 de ani, conducand un autoturism Opel Zafira.

„In baza unei analize de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra masinii. In urma acestuia, s-a descoperit ascunsa, in autoturism, cantitatea de 213 pachete tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 1.800 lei, fara documente legale”, a precizat Radu Lungu, purtator de cuvant al Politiei de Frontiera Maramures.

Ulterior, s-a constatat faptul ca barbatul, a mai fost sanctionat de organele vamale in data de 19 august, la Vama Siret, pentru ca a incercat sa introduca in tara o alta cantitate de tigari, ascunsa, in vederea sustragerii de la controlul vamal.

Acum, ucraineanul este cercetat penal pentru contrabanda. „Conform noilor reglementari in vigoare, lucratorii IJPF Maramures i-au intocmit cetateanului ucrainean dosar penal pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, deoarece acesta a fost depistat incercand sa introduca in tara, a doua oara in decursul unui an, prin locurile stabilite pentru control vamal, prin sustragearea de la controlul vamal, a bunurilor sau marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, daca valoarea in vama a bunurilor sau marfurilor sustrase este mai mica de 20.000 lei in cazul produselor supuse accizelor”, a mai spus Radu Lungu.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu