- Publicitate -
Ad imageAd image

Legea ANI a fost adoptata de Senat, fara niciun vot impotriva

Ad imageAd image

Senatul a adoptat marti, in calitate de Camera decizionala, proiectul legii Agentiei Nationale de Integritate (ANI), in varianta in care acesta a trecut de Camera Deputatilor.

Dupa cum a precizat presedintele Senatului, Mircea Geoana, a fost vorba de o reexaminarea a legii ANI, ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale, majoritatea senatorilor pronuntandu-se pentru adoptarea noului text legal. S-au inregistrat 78 de voturi pentru, o abtinere si niciun vot impotriva.

In forma care va merge la promulgare, legea prevede obligativitatea pentru liderii de sindicat de a-si declara averile si interesele.

Plenul a respins amendamentul senatorilor independenti, adoptat de Comisia juridica, prin care se elimina prevederea ca presedintii, vicepresedintii, secretarii generali si trezorierii federatiilor si confederatiilor sindicale intrau sub incidenta ANI.

Deputatii au decis, saptamana trecuta, reintroducerea in textul legii de organizare si functionare a Agentiei Nationale de Integritate a termenului de trei ani in care institutia poate verifica averile dupa sfarsitul mandatului demnitarilor, obligativitatea membrilor Consiliului Economic si Social si a liderilor de sindicat de a publica declaratia de avere, dar si publicarea unui singur formular al declaratiei de avere, care sa puna sub anonimat anumite date cu caracter personal, asa cum a cerut premierul Emil Boc.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu