- Publicitate -
Ad imageAd image

Afacerea ketamina: Descinderi cu mascati in mai multe judete, pentru anihilarea unei afaceri cu droguri girata de medici veterinari

Ad imageAd image

Descinderi de amploare coordonate de procurorii DIICOT pentru anihilarea unei retele de traficanti de droguri. Acestea au avut loc in mai multe judete din tara, printre care si Maramures. In urma actiunii, 54 de persoane au fost puse pe lista invinuitilor si au fost confiscate patru kilograme de ketamina, hasis si marijuana, valoarea capturii fiind depeste 1,3 miliarde lei vechi.

Conform reprezentantilor DIICOT, grupul infractional era structurat pe doua paliere, corespunzatoare surselor de aprovizionare cu droguri, aflate in localitatile Drobeta Turnu Severin si Brastavatu, jud.Olt.

In „afacerea ketamina” au fost implicati si mai multi medici veterinari. Din datele preliminare, s-a constatat ca drogurile erau procurate de catre liderii grupului infractional, invinuitii Puiu – Mircea Ianchi, Claudiu Nicolae Podina, Cristina Nitescu si Paul Farda, pe baza de comanda, de la invinuitii Ilie Jilcu, Marian Pacioaga, care, in calitate de medici veterinari, procurau din circuitul licit cantitati importante de droguri, intocmind documente false pentru justificarea consumului de ketamina in cadrul activitatii profesionale desfasurate.

Ketamina era depozitata la locuinta invinuitului Risipitu Robert Florin, bodyguard la un cazino din Petrosani, si intr-o garsoniera inchiriata, de unde era preluata si distribuita de catre dealeri, in forma lichida , contra sumei de 10 lei pentru un miligram si, respectiv 200 lei pentru un flacon de 25 miligrame.

De asemenea, pe lista invinuitilor se afla si Oana Timis, politist comunitar la Primaria Petrosani, fiica primarului din Hateg. Oana Timis era unul dintre principalii distribuitori ai retelei.

„Pana la acesta ora, procurorii DIICOT au dispus inceperea urmaririi penale fata de 54 de invinuiti. De asemenea, la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara au fost conduse in vederea audierii 60 de persoane.

Cauza a fost instrumentata impreuna cu ofiteri de politie din cadrul BCCO Hunedoara si continua in vederea in vederea documentarii intregii activitati infractionale si tragerii la raspundere penala a tuturor participantilor. Sprijinul tehnic si informativ al operatiunii a fost asigurat de catre SRI”, informeaza procurorii DIICOT.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu