- Publicitate -
Ad imageAd image

Incredibil: Afland ca iubita sa il insala, un baimarean s-a imbolnavit de cancer, in penitenciar – Citeste povestea celor porecliti „Irinel si Columbeanca”

Ad imageAd image

O drama incredibila traita de un baimarean, care, din dragoste pentru iubita sa, a ajuns intr-o stare de sanatate critica, fiind diagnosticat cu cancer. Situatia sa este cu atat mai grava cu cat barbatul este inchis in penitenciar, fiind condamnat la 3 ani inchisoare.

Cu siguranta foarte multi dintre baimareni asociaza numele lui Doru Manolescu cu un tip mic de statura, aflat adesea in preajma locurilor in care se schimba valuta pe trotuare, sau cu cel al barbatului care a jucat doua milioane de dolari la ruleta. Descurcaret din fire, Manolescu a castigat foarte multi bani, aproape la fel de multi pe cat a si cheltuit. Si nu doar pentru sine, el fiind cunoscut si pentru cadourile consistente (uneori masini, alteori apartamente) pe care le facea.

In urma cu cativa ani, cel care castiga anual pana la 500 mii euro, a ajuns sa fie cercetat pentru furtul a trei telefoane mobile, intr-o locatie din Neptun, in timp ce se afla in concediu. Ulterior, a fost condamnat, fara probe, spune el, la trei ani inchisoare. A ajuns in Penitenciarul Baia Mare, unde a inceput drama. Una interioara, legata de iubita sa, pe nume Diana.

Sacrificiile materiale fata de cea care i-a rapit inima depasesc imaginatia salariatului de rand, cu 600 lei pe luna. Manolescu i-a oferit tinerei tot ce isi putea dori si tot ce isi putea el permite. Insa dragostea a durat atat timp cat barbatul a fost in libertate. Dupa condamnarea si incarcerarea sa, afectiunea fetei s-a stins, ea preferand alte companii.

Nebun de dragoste, Manolescu s-a imbolnavit. Ultima diagnosticare l-a pus in fata unei realitati crude: cancer cu metastaze. De dincolo de gratii, barbatul striga dupa iubirea vietii sale, o tanara de 21 de ani, care a ales sa renunte la cel cu care a trait timp de trei ani o aventura pentru care cei doi au fost porecliti „Irinel si Columbeanca”.

Pe adresa redactiei, am primit o scrisoare pe care o vom reproduce in mai multe fascicule. Prima parte se doreste un articol de ziar scris de Manolescu despre propria persoana. Am ales aceasta cale, pentru a nu altera limbajul folosit.

De mentionat ca in prezent, Doru Manolescu se afla la Spitalul – Penitenciar Dej, pentru tratament.

Manolescu Teodor Nicolae, pe scurt Doru, a trait si traieste si-n momentul de fata o poveste de dragoste oarba, care aproape i-a adus sfarsitul. Cea care i-a provocat atata suferinta se numeste Diana si are 21 de ani.

Iubirea ei nu a fost deloc ieftina, dupa cum relateaza si Doru: „M-am indragostit de Filip Diana Maria, cu care in trei ani de zile am chelutit peste 100 mii euro, i-am luat aur, bijuterii, haine, parfumuri scumpe, aparatura, laptopuri, telefoane, autoturism Volkswagen Passat de peste 30 mii euro, magazin M&D (Manolescu si Diana) cu stoc de marfa de 3 miliarde, am dus-o in toata Europa, i-am platit toate scolile, pentru carnet de conducere, curs de 3-6 luni coafura-cosmetica, Facultatea de Nord, am stat cu ea in Anglia (Londra) 1 an de zile.

I-am platit lunar 2.800 lire sterline, pe 24 ore limuzine s-o plimb in toata Anglia, i-am platit lunar avion dus-intors Anglia-Romania pentru a merge la stilista ei in Baia Mare pentru a se aranja si vopsi, i-am trimis saptamanal din Londra pachete de sute de kg cu tot ce si-a putut dori, i-am dat cel putin 3-4.000 lire sterline pe luna bani de cheltuiala. Am fost pur si simplu orb.”

Barbatul in varsta de 40 de ani a fost condamnat la trei ani de inchisoare pentru furtul a trei telefoane mobile si este inchis in momentul de fata la Penitenciarul Baia Mare.

In ultimii 15 ani a facut donatii la azilele de batrani si casele de copii, saltele, paturi si mancare, la manastiri, covoare si vesminte preotesti. Anual s-a imbracat in Mos Craciun si, in orasul Cavnic, a sponsorizat in intregime focurile de artificii, a impartit sute de pachete saracilor si copiilor, constand in jucarii, haine, mancare si dulciuri.

Si-a permis sa joace la ruleta peste doua milioane de dolari. A avut cel mai mare parc de masini din Maramures, Auto Shop Manolescu, agentiile imobiliare SC Manolescu SRL si magazinul M&D cu haine originale.

Cum poate sa creada cineva ca Manolescu, zis Doru, s-ar fi pretat sa fure trei telefoane mobile? Totul a fost o inscenare a politiei Neptun, care i-a inscenat acest furt.

Ca dovada, chiar procurorii care l-au acuzat, dupa 29 de zile, l-au achitat, dup care, din 2007 in 2009, se face recurs si, din achitare (nevinovat), se schimba sentinta in 3 ani de inchisoare.

A urmat o serie de procese in care Doru a cheltuit peste 30 – 50 mii euro, dar fara un rezultat.

Problemele dintre Doru si Diana au aparut dupa ce Doru a fost condamnat la 3 ani inchisoare. Chiar si din penitenciar, el a continuat sa-i trimita tinerei bani.

Rasplata petnru acest comportament a fost alta decat cea asteptata.

„A inceput sa-mi intoarca spatele, scrisori imi trimitea rar, iar la telefoane nu raspundea sau daca o facea, spunea ca-i ocupata”, povesteste el.

„A fost de sapte ori la mine in vizita, adica saptamanal, din 2 septembrie pana in 13 noiembrie 2009, unde nu facea altceva decat sa-mi planga încontinuu, sa-mi ceara bani, totul fiind o inscenare. A stiut sa joace teatru mai ceva ca o actrita”, relateaza barbatul.

Desi era inchis, Doru a aflat de comportamentul iubitei sale, care a inceput sa-l insele si sa frecventeze des cluburile de distractie, in timp ce el isi ispasea pedeapsa. Comportamentul Dianei l-a impins pe indragostit la gesturi disperate.

„Nu mai era mult ca sa mor. Sa ma otravesc sau sa ma spanzur”, relateaza Doru.

Salvarea a venit din partea conducatorului penitenciarului, care i-a acordat foarte mult sprijin. Psihologii si apropiatii i-au ridicat moralul si i-au deschis ochii.

Dar… Totusi, din cauza supararii, Doru, in seara de Revelion, a avut un soc care il marcheaza toata viata. Din cauza ca s-a consumat enorm, a noptilor nedormite, a zilelor in care n-a mancat si a faptului ca toata aceasta poveste este adevarata, la baza gatului i-au aparut cativa ganglioni.

Dupa efectuarea mai multor analize atat in Baia Mare, cat si in Dej si Cluj, a fost diagnosticat cu suspect de cancer, pe langa hepatita cronica cu virusul C.

A fost operat si a fost scos un ganglion latero-cervical pentru examinarea la Cluj, histopatologie si imuno-histo-cancer. In urma rezultatului venit de la Cluj, conform buletinului histopatologic, a fost diagnosticat cu cancer, metastaza de carcinom nekeratinizat cu nuclei veziculosi.

Nu a meritat atata sacrificiu, atata suparare, atata chin, atata durere, atatea lacrimi pentru aceasta fata Filip Diana Maria, care dupa toate acestea i-a ars toate actele, livret militar, carnet de conducere, certificat de nastere, i-a vandut tot ce i-a ramas, haine, parfumuri, aparatura, aur si pe care n-o intereseaza nicidecum situatia lui Doru.

Dupa toate acestea, Doru i-a compus 400 de poezii pe care i le-a trimis zilnic. Dar fara niciun rezultat. Diana are si a avut o inima de piatra.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu