- Publicitate -
Ad imageAd image

Fotbal Liga I: Sportul Studentesc – CFR Cluj: 3-0 – Campionii, umiliti de gasca nebuna a lui Tibor Selymes

Ad imageAd image

Gasca nebuna a lui Tibor Selymes a ingenuncheat campioana CFR Cluj cu un sec 3-0 in primul meci din etapa a 5-a, iar zilele lui Mandorlini in Gruia sunt numarate.

Una dintre cele mai spectaculoase echipe ale debutului de sezon, Sportul nu s-a dezmintit nici in disputa cu ardelenii, iar dupa numai un sfert de ora a ratat si o mare ocazie, cand sutul de la distanta a noii achizitii Patrascu a trecut la o palma de bara.

In minutul 22, gazdele au si deschis scorul, Tiberiu Balan reusind sa profite de o grava eroare a defensivei lui Mandorlini si l-a invins cu sange rece.

Nervii clujenilor au cedat si Culio a facut un gest nesportiv chiar in fata arbitrului, insa a scapat nepedepsit. In loc sa-l elimine pe argentinian, Radu Petrescu l-a trimis in tribune pe Selymes.

Traore putea sa egaleze in minutul 33 dupa un cadou primit de la studenti, dar a sutat din opt metri peste poarta. Culio (42) a trimis pe langa dintr-o pozitie buna si Sportul a incheiat cu avantaj prima repriza.

Dupa pauza, campionii au revenit cu forte proaspete, fiind trimisi pe teren Kivuvu si Peralta, iar in minutul 53 au si reusit sa inscrie prin ivorianul Lacina Traore, dar golul a fost anulat corect pe motiv de ofsaid.

Elanul oaspetilor a fost oprit in minutul 60, cand Sportul a marcat pentru 2-0. Clujenii au pierdut o minge la mijlocul terenului, Varga primeste mingea si suteaa in transversala, de unde balonul a revenit la Tiberiu Balan, care a realizat dubla cu o lovitura de cap.

Peste nici doua minute, Patrascu, la revenirea sa in Regie, semneaza umilinta definitiva a CFR-ului, scor 3-0, cu o lovitura libera executata magistral de la 20 de metri.

Pana la dezastru nu a mai fost decat un pas pentru oaspeti, care i-au pierdut pe rand pe Traore (69) si Cadu (77). Sportul trebuia sa primeasca un penalty in minutul 88 dupa un fault al lui Nuno Claro asupra lui Curelea, pentru ca mai apoi Ferfelea (90) sa il dribleze pe portarul portughez, insa a sutat peste poarta.

Sportul Studentesc a incheiat insa en-fanfare un meci pe care l-a dominat cap-coada si Gasca nebuna care facea spectacol in urma cu patru ani pare sa fi revenit in atentia microbistilor. De partea cealalata, norii negri care s-au adunat deasupra Clujului vor duce probabil la demiterea lui Mandorlini, in stilul consacrat al sefilor din Gruia.

Au evoluat echipele:

Sportul Studentesc: 12. Niculescu – 15. Ciupe, 24. Patriche, 13. Ghinga, 23. Maxim – 30. Cr. Irimia (22. Postolache ’88), 7. Patrascu (19. Cruceru ’78) – 28. T. Balan (5. D. Lung ’68), 10. Ferfelea, 20. D. Varga – 9. Curelea. Antrenor: Tibor Selymes.

CFR Cluj: 1. Nuno Claro – 2. Tony, 20. Cadu, 15. Alcantara, 4. Panin – 31. Dani (8. Kivuvu ’46), 19. Culio (18. Peralta ’46) – 10. Deac, 16. Bastos, 28. Kone (85. Bud ’59) – 9. Traore. Antrenor: Andrea Mandorlini.

Cartonase: Bastos ’50, Tony ’63

Cartonase rosii: Traore ’69, Cadu ’77

asport

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu