- Publicitate -
Ad imageAd image

Unui baimarean i s-a retrocedat un teren aflat sub curtea Liceului Emil Racovita – Primaria considera ca e aberant si doreste plata prin echivalent

Ad imageAd image

Un baimarean a solicitat retrocedarea terenurilor aflate sub Liceul Emil Racovita si a cresei din apropiere, scrie citynews.ro. Cererea cuprinde si terenurile invecinate, precum si cel situat sub curtea celor doua unitati. Recent, instanta i-a dat castig de cauza partial lui Bertalan Kovacs, in sensul retrocedarii terenurilor care sunt libere de constructii si a despagubirilor banesti sau prin teren la schimb pentru pamantul ocupat.

Secretarul Rodica Brad afirma ca i se va retroceda in natura terenul liber, fara a fi inclusa aici si curtea celor doua unitati de invatamant pe care o pretinde solicitantul. Brad afirma ca pana la o hotarare a instantei referitoare la retrocedarea curtii, ea nu va fi atribuita lui Kovacs, desi situatii de acest gen s-au mai intalnit in justitia romaneasca.

„Suntem obligati sa restituim in natura partea libera si sa acordam masuri reparatorii sau teren la schimb pentru partea ocupata. Pentru partea de scoala si cresa, categoric ca ii dam respingere, dar el va contesta si asta. Iar daca o instanta va spune ca e libera curtea, asa cum s-a mai intamplat in tara, o sa-i dam si curtea. Noi o sa luptam pe toate caile sa mentinem statutul de cresa si liceu”, a declarat Rodica Brad pentru ZiarMaramures.ro.

Secretarul municipiului spune ca, in instanta, juristii institutiei au invocat faptul ca Bertalan Kovacs nu era indreptatit sa solicite retrocedarea terenului, insa actiunea a fost respinsa.  „Este aberant. El a facut solicitarea pe cand mama sa era in viata. Ea era succesoarea dupa bunica. Noi am respins in intregime, pe considerentul ca nu era persoana indreptatita, din moment ce mama lui era in viata. Intre timp, mama sa a decedat. Iar instanta a considerat ca el este persoana indreptatita, ca si succesor de drept al bunicii”, a mai spus Brad.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu