- Publicitate -
Ad imageAd image

Tinerii baimareni, pregatiti pentru a face voluntariat – Inscrie-te si tu acum in cadrul proiectului „Eco-voluntar in Maramures”

Ad imageAd image

In perioada 04 august- 30 octombrie 2010, Asociatia Centrul pentru Dezvoltare Durabila Greentin implementeaza proiectul „Eco-voluntar in Maramures”. Daca esti un tanar liceean din Baia Mare care doreste sa se implice mai mult in comunitatea in care traieste prin activitati de voluntariat, trimite un mail la adresa [email protected] si reprezentantii Greentin te vor contacta.

Proiectul „Eco-voluntar in Maramures” isi propune promovarea conceptului de voluntariat in liceele din Baia Mare si testarea informatiilor detinute de tinerii baimareni cu privire la acest tip de activitate. Astfel, in perioada septembrie-octombrie 2010, Centrul pentru Dezvoltare Durabila Greentin va realiza un sondaj in randul liceenilor baimareni. Proiectul „Eco-voluntar in Maramures” este implementat cu sprijinul Directiei Judetene pentru Tineret Maramures.

Statisticile europene arata ca, in Romania, voluntariatul nu este suficient de dezvoltat. Conform unui eurobarometru realizat in 2008, care a inclus si un studiu comparativ focusat pe implicarea studentilor din tarile UE in activitatile de voluntariat, tara cu cel mai mare numar de voluntari din Europa este Austria cu un procent de 60%, urmata de Olanda si Suedia. Tara cu cel mai mic numar de voluntari este Bulgaria cu 10%. Romania, cu un procent de 18%, se afla deasupra Lituaniei, Portugaliei, Poloniei si Ungariei.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu