- Publicitate -
Ad imageAd image

Fotbal Europa League: Steaua – Grasshopper Zurich: 1-0 – Singurul succes al echipelor romanesti, joi seara, in cupele europene

Ad imageAd image

Steaua a reusit sa obtina o victorie la limita, scor 1-0, contra elvetienilor de la Grasshoper Zurich, in prima mansa a play-off-ului Ligii Europa desfasurata pe stadionul Ghencea intr-o atmosfera superba cu aproape 20.000 de fani.

La debutul european al lui Ilie Dumitrescu pe banca, ros-albastrii puteau sa deschida scorul inca din primul sfert de ora, dar pe rand, Bicfalvi (3), Kapetanos (8) si Stancu (12) nu au reusit sa trimita in plasa. Incet, jocul Stelei s-a linistit si oaspetii au preluat fraiele partidei, insa Tatarusanu a facut minuni.

Ultima sansa a primei parti a fost irosita de grecul Kapetanos, care nu a reusit sa inscrie din 10 metri dupa ce Konig a respins in fata o lovitura libera trimisa in forta de Dorel Stoica.

Grasshopper a inceput mult mai bine repriza a doua si au trecut de doua ori pe langa gol, acelasi Tatarusanu remarcand-se in fata lui Cabanyas (51). Dupa un sfert de ora in care au fost practic asediati, stelistii si-au revenit si pana la final au impus ritmul.

Golul victoriei a fost marcat de golgheterul din acest debut de sezon cu un sut incredibil. Stancu a primit un balon la aproape 25 de metri si a reluat imparabil sub bara, fara nici o sansa pentru Konig, in uralele celor 20.000 de fani ros-albastri.

Elvetienii puteau da lovitura cu 10 minute inainte de final, cand Cabanyas a sutat puternic din marginea careului, dar balonul a trecut la o palma de transversala lui Tatarusanu. Pana la urma, Steaua a obtinut prima victorie a echipelor romanesti in Liga Europa si porneste cu prima sana pentru calificare.

Steaua: 12. Tatarusanu – 3. Emeghara, 4. Abrudan, 23. Geraldo, 14. Latovlevici – 5. D. Stoica, 26. Bicfalvi – 16. Nicolita (8. Radut ’66), 28. B. Stancu (20. Angelov ’84), 10. Cr. Tanase – 9. Kapetanos (24. B. Surdu ’51). Antrenor: Ilie Dumitrescu.

Grasshopper Zurich: 1. Konig – 2. Voser, 4. Paulinho, 6. Smiljanici, 3. Menezes – 35. Salatici – 9. Lang (7. I. Emeghara ’89), 5. Colina (8. Abrashi ’46), 15. Cabanas, 31. Zuber (25. Adili ’69) – 11. Rennella. Antrenor: Ciriaco Sforza.

Cartonase galbene: Surdu ’90+1 / Salatici ’90+1

asport

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu