- Publicitate -
Ad imageAd image

Incredibil: Statuile de bronz ale monumentului din Centrul Vechi al Baii Mari, aproape de a fi sustrase de sub nasul paznicilor firmei UKRO

Ad imageAd image

Monumentul statuar din Centrul Vechi al orasului Baia Mare risca a fi distrus inainte de finalizarea lucrarii. In cursul acestei saptamani, artistul care a realizat obiectivul, sculptorul Karoly Kadar, a sesizat organele de politie cu privire la faptul ca statuile din bronz, amplasate recent intr-o locatie situata in apropierea fantanii arteziene care reprezinta vechiul sigiliu al orasului, se misca in mod nefiresc.

Kadar afirma ca s-a incercat sustragerea acelor statui din bronz, in conditiile in care zona este pazita de reprezentantii firmei UKRO Security, care au un contract incheiat societatea care administreaza Millennium Business Center.

„Elementele cu care sunt prinse statuile au fost miscate, iar in piatra se observa urme care arata ca s-a incercat desprinderea lor”, a declarat sculptorul Kadar.

Reprezentantii Politiei au confirmat sesizarea artistului si au afirmat ca efectueaza cercetari pentru stabilirea conditiilor in care s-a produs tentativa de sustragere a statuilor. „Karoly Kadar i-a sesizat, prin serviciul 112, pe colegii nostri de la Politia Municipiului Baia Mare ca anumite componente din ansamblul statuar se misca.

Colegii nostri s-au deplasat la fata locului pentru a vedea despre ce este vorba. In momentul de fata, se fac verificari pentru a se constata circumstantele in care s-a produs miscarea elementelor respective”, a declarat comisar Voichita Zehan, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Maramures

Aceasta a mai precizat faptul ca reprezentantii firmei de paza ar putea fi amendati, daca se constata ca nu si-au indeplinit corespunzator atributiile de serviciu. „Daca in zona exista paza si aceasta are in atributii inclusiv acest obiectiv statuar, iar paznicul nu si-a facut treaba, conform legii, risca o sanctiune”, a mai spus Zehan.

Acum, prejudiciul produs va fi suportat de artist, sculptorul afirmand ca va incepe refacerea elementelor afectate.

Ciprian DRAGOS

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu