- Publicitate -
Ad imageAd image

Guvernu a aprobat prima rectificare bugetara din 2010 – Vezi prioritatile Executivului

Ad imageAd image

Guvernul a aprobat prima rectificare bugetara din 2010. Cei mai multi bani au fost alocati bugetelor sociale de pensii, somaj si sanatate. Capitolul cel mai deficitar a ramas cel al investitiilor. De asemenea, a fost redus drastic si bugetul de reabilitare termica.

Cele mai mari sume de bani vor fi alocate Ministerului Muncii (care va primi un miliard euro pentru plata pensiilor si alocatiilor), precum si Ministerului Sanatatii (care isi va suplimenta bugetul cu peste 660 milioane euro, in principal pentru plata datoriilor catre furnizori).

Ministerul Agriculturii si Ministerul Mediului vor primi suplimentari la fondurile pentru cofinantarea proiectelor europene derulate, iar Fondul National de Garantare a creditelor pentru intreprinderi va dispune de 46 milioane euro.

Ministerul Culturii si Patrimoniului National va obtine suplimentari de fonduri pentru finantarea Proiectului de restaurare a monumentelor istorice, precum si cel de reabilitare si consolidare a unor cladiri culturale.

In ceea ce priveste lucrarile la infrastructura, prioritare vor fi centura Capitalei, autostrada Cernavoda-Constanta, centura Municipiului Constanta, autostrada Transilvania, drumurile de centura ale oraselor Iasi, Caransebes, Cluj-Napoca, Sibiu. Tot cu prioritate vor fi finalizate 1.400 locuinte pentru tineri, 300 kilometri de drumuri judetene, reabilitari termice la 30 mii apartamente, si sisteme de apa a peste 100 de localitati.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu