- Publicitate -
Ad imageAd image

Ultima ora: Mircea Dolha repus in functia de viceprimar – Instanta a hotarat suspendarea hotararilor de CL prin care a fost schimbat cu Zamfir Ciceu

Ad imageAd image

Mircea Dolha ar putea reveni in functia de viceprimar al Municipiului Baia Mare. In cursul zilei de miercuri, instanta a hotarat suspendarea efectelor hotararilor de Consiliu Local prin care a fost schimbat din functie si inlocuit cu liberalul Zamfir Ciceu.

„Hotararea instantei este definitiva si executorie, pana la judecarea cauzei pe fond, ceea ce inseamna ca pot, inclusiv de azi, sa revin in functie. Insa nu voi face lucrul acesta decat dupa o intalnire pe care o voi avea cu membrii social-democrati baimareni, precum si cu familia. Abia dupa aceea voi lua o decizie in acest sens. Mircea Dolha nu este omul care sa se lege de functii. Scaunul acela este unul pe care trebuie sa stai cu multa responsabilitate”, a declarat Mircea Dolha.

Unul dintre social-democratii implicati in actiunea introdusa de presedintele PSD Baia Mare este si Lodovica Parvu. Avocatul baimarean a declarat ca hotararile de Consiliu Local au fost adoptate cu o serie de vicii de procedura, iar decizia instantei a fost una previzibila.

„Hotararea prin care Mircea Dolha a fost numit viceprimar este in vigoare, iar Zamfir Ciceu trebuie sa elibereze biroul. Sunt foarte curioasa daca va face lucrul acesta de buna voie sau va trebui sa intervina executorul judecatoresc.

In primul rand, ne-am intemeiat actiunea pe nulitatea unor hotarari adoptate pe baza unor acte care nu au trecut prin Comisia Juridica si care nu au purtat viza obligatorie a Secretarului Municipiului, precum si pe lipsa de cvorum.

Potrivit legii, Zamfir Ciceu nu avea voie sa voteze pentru o hotarare in care avea interes”, a declarat avocatul Ludovica Parvu, consilier local PSD, unul dintre oamenii care si-au adus aportul la castigarea procesului de catre Mircea Dolha.

In cursul lunii iulie, consilierii locali au hotarat schimbarea din functie a viceprimarului Mircea Dolha si inlocuirea sa cu liberalul Zamfir Ciceu. Ulterior, cele doua hotarari au fost atacate in instanta. Aceasta a hotarat suspendarea efectelor celor doua acte normative, pana la judecarea cauzei privind anularea hotararilor respective.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu