- Publicitate -
Ad imageAd image

Cod galben de ploi torentiale in Maramures, incepand cu ora 12 – Sunt asteptate vijelii si caderi de grindina

Ad imageAd image

Centrul Regional de Meteorologie a emis o atentionare meteorologica de cod galben de ploi torentiale, vijelii si grindina pentru judetul Maramures, valabila in intervalul 17 august, ora 12 – 18 august, ora 6.

In acest interval vor fi semnalate averse, care vor avea caracter torential. Vor fi frecvente descarcari electrice, iar intensificarile vantului vor avea aspect de vijelie. Se vor semnala caderi de grindina.

Cantitatea de precipitatii pe arii restranse va depasi local 30 l/mp – 40 l/mp, anunta meteorologii.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta recomanda maramuresenilor sa isi inchida ferestrele de la locuinte si alte categorii de constructii.

Se va evita, in perioada desfasurarii fenomenelor meteorologice periculoase, trecerea prin apropierea copacilor, stalpilor, panourilor publicitare, constructiilor cu elemente de arhitectura ce pot fi dislocate de vantul puternic, precum si a imobilelor aflate in constructie.

Conducatorii de autovehicule sunt sfatuiti sa nu-si parcheze autovehiculele in apropierea copacilor, stalpilor, panourilor publicitare, constructiilor cu elemente de arhitectura ce pot fi dislocate, precum si a imobilelor aflate in constructie, sa nu atinga stalpii sau firele cazute la pamant si sa nu isi parcheze autoturismele sub copaci izolati sau pe poduri si podete care pot fi colmatate de aluviuni, iar suvoaiele de apa pot produce pagube acestora”, precizeaza Dan Buca, purtator de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures.

Turistii care se aventureaza pe trasee montane trebuie sa isi anunte prezenta jandarmilor montani si salvamontistilor si este important sa evite camparea in zona torentilor de pe versanti, vailor, paraielor, respectiv a podurilor si podetelor.

Echipe specializate ale serviciilor de utilitate publica (gaz, apa si canalizare, energie electrica, telefonie) vor fi pregatite de interventie si remediere, in caz de nevoie, a deficientelor aparute in retelele de distributie.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu