- Publicitate -
Ad imageAd image

Gheorghe Flutur: PDL sustine pentru sesiunea extraordinara legile privind angajamentele cu forurile europene si FMI

Ad imageAd image

PDL sustine introducerea pe ordinea de zi a sesiunilor extraordinare ale celor doua camere ale legislativului, proiectele de lege care rezulta din angajamentele Romaniei cu forurile europene si negocierile cu Fondul Monetar International, a declarat luni, dupa sedinta Biroului Permanent National al formatiunii politice, vicepresedintele Gheorghe Flutur.

El a subliniat ca, „in ordinea urgentelor, avand in vedere, totusi, ca e vacanta parlamentara”, PDL doreste rezolvarea legilor care privesc angajamentele fata de forurile internationale.

In ceea ce priveste Camera Deputatilor, prioritatea pentru sesiunea extraordinara este legea Agentiei Nationale de Integritate, iar la Senat – cea a parteneriatului public-privat.

El a explicat ca alte legi, ca de exemplu cea a lustratiei, pe care PDL o va sustine „pana la capat”, si care nu a fost pusa in acord cu decizia Curtii Constitutionale, desi a expirat termenul de 45 de zile, raman o prioritate pentru sesiunea din toamna, alaturi de finalizarea Legii pensiilor si a celei a salarizarii unice.

El a mai spus ca PDL cere includerea pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Senatului si adoptarea acesteia, „tinandu-se seama de observatiile care au venit de la presedintie”, fiind „balonul de oxigen pentru dezvoltarea Romaniei in perioada urmatoare si atragerea de fonduri europene”.

Vicepresedintele PDL a spus ca, pe 16 august, inaintea inceperii sedintei plenului Camerei Deputatilor, va avea loc o intalnire a grupurilor parlamentare cu conducerea centrala a partidului, in care vor fi discutate atat prioritatile legislative din sesiunea extraordinara, cat si din cea ordinara, din septembrie.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu