- Publicitate -
Ad imageAd image

Fotbal: Europa League – FC Timisoara – Myllykosken Pallo: 3-3 (0-3) – Banatenii se califica in extremis, cu un gol in prelungiri

Ad imageAd image

FC Timisoara s-a calificat incredibil in play-off-ul competitiei Europa League la fotbal, dupa ce a terminat la egalitate 3-3 (0-3), cu formatia finlandeza Myllykosken Pallo-47, joi seara, pe teren propriu, in mansa a doua a turului III preliminar.

Dupa 2-1 in Finlanda, Timisoara era condusa la pauza cu 3-0 dupa golurile marcate de Ilari Äijälä (18), Tosaint Ricketts (20, 25). Timisoara a inceput o cursa de urmarire si a reusit sa revina spectaculos si sa se califice de o maniera incredibila, gratie golurilor reusite de Mircea Axente (53), Ianis Zicu (80) si Marian Cisovsky (90+3).

Timisoara a inceput, cum era normal, la carma meciului si Goga a avut prima ocazie de gol (10). Nimeni nu-si putea inchipui care va fi desfasurarea partidei in min. 15, cand Ricketts rata prima ocazie a oaspetilor.

In decurs de sapte minute, finlandezii au punctat de trei ori, sanctionand lejeritatea din apararea formatiei banatene, lipsa de reactie a jucatorilor antrenati de Vladimir Petrovic, care pareau simpli spectatori intr-o piesa nefericita.

Ilari Äijälä (18) a deschis scorul cu un lob de la circa 25 de metri, dupa ce Taborda a respins o minge aruncata spre careul sau.

Ricketts a majorat scorul in min. 20, dupa ce a trecut usor de Cisovsky, tot canadianul marcand al treilea gol in minutul 25, dupa o nesincronizare la un corner.
Timisoara si-a revenit treptat si a atacat poarta adversa, dar Contra (27), Alexa (28), Axente (31), Tames (31) si Goga (37) nu au reusit nici macar un singur gol.
La reluare, Timisoara a continuat ofensiva, Alexa a sutat in bara (51), iar Axente a marcat primul gol al gazdelor, in min. 53, dupa ce Goga trimisese si el in bara: 1-3. Banatenii s-au precipitat de multe ori in atac si nu au reusit sa desfaca apararea supraaglomerata a oaspetilor.

Goga (57) si Mansour (79) au ratat situatii bune, iar Zicu a marcat la meciul de debut pentru Timisoara: 2-3 (80).

Goga a ratat golul calificarii in min. 84, cand Hietanen a respins de pe linia portii. Cisovsky a reusit golul unei calificari meritate, in prelungiri, dupa centrarea lui Mansour (90+3): 3-3.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu