- Publicitate -
Ad imageAd image

Adriean Videanu, ministrul Economiei: conditia majorarii salariilor in sectorul public, in 2011, este restructurarea

Ad imageAd image

Conditia majorarii salariilor in sectorul public, anul viitor, este realizarea restructurarii, deoarece cheltuielile cu salarizarea in acest sector nu trebuie sa depaseasca 39 miliarde lei, a declarat joi, la un post privat de televiziune, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu.

„Ce am stabilit cu FMI este ca tot ce inseamna cheltuieli cu salarizarea in sectorul public sa nu depaseasca anul viitor 39 miliarde lei. In interiorul acestei sume, daca restructurarea decurge bine, exista sansa cresterii salariale intre zece la suta si nu stiu cat la suta, in functie de cum se face restructurarea in sectorul public.

Conditia majorarii salariilor in sectorul bugetar este restructurarea. Daca procesul de restructurare nu se face pana la capat, nu se poate relua cresterea salarizarii, pentru ca trebuie sa ne incadram in cele 39 miliarde lei”, a explicat Videanu.

Ministrul Economiei a mai afirmat ca, practic, Romania va iesi din criza anul viitor si va avea o crestere cuprinsa intre 1,5 si 2 la suta.
„Prognoza FMI si a Ministerului Finantelor este de crestere. Practic am putea spune ca Romania iese din criza anul viitor si va avea o crestere de 1,5 -2 la suta. Trebuie ca misiunea din octombrie a FMI si Ministerul Finantelor sa se puna de acord si sa stabileasca exact procentele. Aceasta crestere se bazeaza pe comportamentul economiei”, a spus Adriean Videanu.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu