- Publicitate -
Ad imageAd image

Din ciclul nu ne arde de glume – Emil Boc a gasit explicatia pentru actualul dezastru economic: Curtea Constitutionala si inundatiile sunt de vina (!!)

Ad imageAd image

Premierul Emil Boc a sustinut duminica, dupa videoconferinta cu prefectii, ca este posibil ca scaderea economica sa fie mult mai mare decat cea previzionata initial, din cauza majorarii TVA, in urma deciziei Curtii Constitutionale, a inundatiilor, dar si a crizei economice mondiale.

„E posibil sa fie mai mare (n.r. – scaderea economica) decat cea previzionata, pentru cel putin doua cauze. In primul rand, faptul ca am fost obligati datorita deciziei CCR sa umblam la TVA, in al doilea rand datorita inundatiilor si in al treila rand si a contextului mondial si european in care inca ne aflam in momentul de fata”, a declarat Emil Boc.

Premierul a precizat ca Romania se va incadra anul acesta in tinta de deficit bugetar de 6,8% din PIB, cu „toate greutatile pe care le avem”.

Emil Boc a mai sustinut ca, in momentul de fata, atat FMI, cat si Comisia Europeana si autoritatile romane estimeaza ca Romania va inregistra in 2011 o crestere economica, fara a preciza insa la cat se cifreaza aceasta.

„Nu am discutat si este prematur sa discutam despre un nou acord cu FMI. In acest moment, obiectivul nostru este sa respectam angajamentele internationale pe care le avem si sa ducem pana la capat acest acord”, a declarat premierul.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu