- Publicitate -
Ad imageAd image

Caz de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 20 miliarde lei vechi, identificat de politistii Serviciului de Permise si Inmatriculari auto din Maramures

Ad imageAd image

In urma sesizarilor politistilor maramureseni, a fost depistat un caz de evaziune fiscala legat de o societate comerciala din Cluj Napoca. Valoarea prejudiciului este de aproape 20 miliarde lei vechi.

In urma verificarii documentelor depuse la ghisee Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor politistii au constatat ca se procedeaza frecvent la inmatricularea definitiva a unor autoturisme vechi de catre o societate comerciala din Cluj Napoca. Ulterior aceste autoturisme erau vandute unor persoane fizice. La dosarele depuse pentru inmatriculare definitiva existau toate actele necesare, inclusiv factura de achizitie intracomunitara, prevazuta de legislatia actuala.

Subcomisarul Florin Sironka si agentul principal Viorel Donciu au avut suspiciuni fata de corectitudinea achitarii taxei pe valoare adaugata si au sesizat comisarii Garzii Financiare pentru a verifica daca se respecta regimul special privind achizitiile intracomunitare pentru vehiculele care nu sunt noi.

In urma controlului efectuat la societatea comerciala de catre Garda Financiara Cluj a fost confirmata suspiciunea politistilor maramureseni, fiind descoperita o evaziune fiscala, in valoare de peste 1.950.000 lei.

Subprefectul Gyongyike Bondi i-a felicitat pe cei doi pentru vigilenta de care au dat dovada, verificarea documentelor din dosare ducand la identificarea savarsirii unor fapte care intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de evaziune fiscala si de prejudiciere a bugetului statului cu fonduri suplimentare neachitate.

„Institutiile abilitate de control au dispus recuperarea sumei de la societatea comerciala prin Administratia Fiscala. De asemenea, pentru faptele de infractiune penala constatate a fost sesizat Inspectoratul Judetean de Politie Cluj”, a precizat Dan Buca, purtator de cuvant al Institutiei Prefectului Maramures.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu