- Publicitate -
Ad imageAd image

Sfidator: Vital SA refuza asumarea raspunderii pentru lucrarile executate prost – Gurile de canal depasesc nivelului strazilor, ducand la inundarea lor

Ad imageAd image

Campionul lucrarilor pe bani multi si facute de mantuiala, SC Vital SA, arata din nou de ce este in stare atunci cand vine vorba de investitii in Baia Mare. Anul trecut, cu eforturi prelungite, s-a reusit finalizarea unei lucrari care priveste un canal de colectare a apelor reziduale si pluviale din oras, pe strada Dragos Voda.

Intinsa de-a lungul a doua imobile situate foarte aproape de malul Sasarului, tocmai in zona in care acesta se prabuseste in continuu, conducta respectiva a facut mai mult rau decat bine.

In primul rand, dupa realizarea acesteia, toata zona a fost inundata, apa iesind in garajele si beciurile situate sub blocurile din apropiere, in cursul anului trecut. De asemenea, de la finalizarea lucrarii, strada este mai mult plina cu apa (atunci cand ploua) sau plina de pamant si praf, in perioada in care precipitatiile lipsesc si drumul se usca.

Ce a dus la aceasta situatie, e simplu de imaginat. Gurile de canal pentru colectarea apei au doua defecte de executie: sunt mai ridicate decat nivelul strazii si nu sunt prevazute cu gratare de scurgere, ci cu capace care nu permit trecerea apei.

Desigur, aceasta situatie este cunoscuta reprezentantilor Vital SA. La fel cum este si aceea a permanentului pericol prezentat de conductele gestionate de societate, care nu fac fata atunci cand apa cade in cantitati  putin mai mari decat de obicei, si ajunge in subsolurile blocurilor, distrugand bunurile celor care locuiesc in zona.

De masuri, nici vorba. Directorul Gasparik Geza sta la vila, pe deal, si-l doare in cot de problemele de pe strada Dragos Voda, inundata deja de cateva ori anul acesta din vina Vital.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu