- Publicitate -
Ad imageAd image

PNL Maramures vrea decapitarea lui Cristian Niculescu Tagarlas – Conducerea filialei face presiuni pentru a obtine voturi in acest sens

Ad imageAd image

Tensiunea acumulata in ultimele zile in tabara liberalilor maramureseni a ajuns la cote maxime. Grupul „lupilor tineri”, ai caror principali exponenti sunt Cristian Niculescu Tagarlas, Zamfir Ciceu si Catalin Chereches, a declansat razboiul cu conducerea filialei judetene, schimbandu-l pe Mircea Dolha din functia de viceprimar si numindu-l pe Zamfir Ciceu in locul sau.

Actiunea consilierilor locali a fost taxata de conducerea filialei. Radu Stef, presedintele PNL Maramures, a solicitat sanctionarea celor sapte alesi municipali care au votat schimbarea lui Dolha.

Pana acum nu s-a lasat cu nicio masura, insa, marti, la orele 14, conducerea PNL Maramures se intruneste pentru a analiza actiunea consilierilor liberali. Principala sanctiune anuntata este retragerea sprijinului politic, ceea ce echivaleaza cu pierderea calitatii de membru PNL si, implicit, cea de ales local.

In capul listei se afla Cristian Niculescu Tagarlas, a carui excludere din partid este vizata de sefii de la judet. Zamfir Ciceu este singurul dintre alesii locali care nu va putea fi sanctionat, el facand parte din Comisia de Etica, fapt care presupune luarea unei hotarari de sanctionare luata de la centru. Catalin Chereches nu va intra nici el in calcul (unii si-ar dori, desi nu este consilier local), datorita statutului sau de deputat.

Mai precis, conducerea PNL Maramures ii poate sanctiona pe toti consilierii locali baimareni, cu exceptia lui Zamfir Ciceu, Radu Stef si Ovidiu Pop (ultimii doi refuzand sa voteze schimbarea lui Dolha).

Neoficial, am aflat ca de la nivelul conducerii judetene a partidului se fac presiuni in teritoriu pentru ca membrii Delegatiei Permanente a PNL sa voteze sanctionarea celor in cauza, in principal a lui Niculescu Tagarlas.

Ciprian DRAGOS

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu