- Publicitate -
Ad imageAd image

Subiectul saptamanii: Referendumul, un experiment trist, dar necesar, la fel ca poluarea accidentala cu cianura

Ad imageAd image

Subiectul saptamanii trecute, referendumul organizat de Primaria Baia Mare, a creat oarecare agitatie, in special pe canalele media. A fost saptamana de dinaintea unui examen pe care baimarenii nu l-au trecut. Decat prin modul in care au votat. Cat despre prezenta la vot, fara cuvinte.

Dezgustul nu a tinut loc de explicatie decat pentru un numar foarte mic de cetateni. Chiar daca eforturile Primariei au fost minime pentru reusita referendumului, baimarenii puteau mai mult. La fel cum pot mai mult atunci cand cer strazi cu canalizare, drumuri asfaltate, parcuri de joaca si celeritate din partea functionarilor institutiei in emiterea de autorizatii pentru extinderi depasite puse in legalitate.

15 mii de baimareni care si-au exprimat votul nu sunt putini, dar numarul e mic, comparativ cu populatia orasului. Din respect pentru acestia, a fost pregatit un proiect de hotarare care asteapta doar a fi votat. El prevede eliminarea activitatilor pe baza de cianura, in Baia Mare. Cand va trece si de plenul Consiliului Local (pentru ca in comisii a fost votat favorabil), ramane de vazut.

ZiarMaramures.ro multumeste tuturor celor care s-au implicat activ in campania de promovare a referendumului, celor care au participat la vot, precum si celor care au sustinut material o parte din cheltuieli sau si-au dedicat din timpul lor pentru bunul mers al evenimentului.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu