- Publicitate -
Ad imageAd image

Ultima ora: Fara cianuri in Baia Mare – Consilierii locali voteaza azi „interzicerea folosirii tehnologiilor miniere cu cianura in Baia Mare”

Ad imageAd image

Luni, la orele 14, Consiliul Local se intruneste in cadrul unei sedinte extraordinare, la solicitarea alesilor liberali. Principalul punct al ordinii de zi va fi „interzicerea folosirii tehnologiilor miniere cu cianura pe teritoriul administrativ al Municipiului Baia Mare”.

Cu cateva minute inaintea orei 11 dimineata, Rodica Brad, secretarul Municipiului a luat act de solicitarea consilierilor PNL. Aceasta s-a aratat mirata de rapiditatea cu care s-a venit cu o astfel de propunere, avand in vedere faptul ca la ora respectiva, datele oficiale privind modul in care au votat baimarenii nu a fost facut inca public de catre Biroul Electoral Municipal.

Sedinta extraordinara vine la doar cateva ore de la finalizarea referendumului antipoluare desfasurat in Baia Mare, la care au participat la vot peste 15 mii locuitori ai urbei (12,67%). In proportie de peste 95%, acestia au votat pentru interzicerea tehnologiilor care implica plumb si cianura, in Baia Mare.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu