- Publicitate -
Ad imageAd image

Sefa unui centru de tip familial din Sighetu Marmatiei, acuzata de furt din alimentele copiilor – Acestea au fost donate de Fratii Minori Capucini

Ad imageAd image

In ciuda faptului ca este vacanta de vara, la centrele de tip familial, activitatea se desfasoara in mod normal. Ba mai mult, copiii si tinerii institutionalizati isi petrec mare parte a acestor zile sub atenta supraveghere a personalului.

Centrele de tip familial din Sighetu Marmatiei, au primit in luna iunie ajutoare din partea tinerilor italieni care vin in fiecare vara sa-si petreaca o parte din vacantele lor in actiuni de voluntariat la Sighetu Marmatiei. Aceste ajutoare au fost aduse in Sighet, personal de catre padre Filippo Aliani, presedintele Asociatiei Fratilor Minori Capucini.

Responsabila Centrului de tip familial „Mihai Eminescu”, si anume, Floare Moldovan, este acuzata de unii copii din centru ca a sustras din alimentele acestora.

Unii dintre copiii institutionalizati o acuza pe sefa centrului ca nu le distribuie alimentele primite de la italieni. Responsabila centrului recunoaste ca a preluat recent mai multe produse aduse din Italia de padre Filippo, insa ea sustine ca este imposibil ca sa se sustraga din alimentele primite, acestea fiind inventariate permanent si gestionate in mod transparent. In plus, ea sustine ca doar unul dintre tinerii institutionalizati ii aduce aceasta acuzatie.

In Casa de tip familial „Mihai Eminescu” au ramas doar doi copii, ceilalti fiind plecati in vacanta pe la diverse familii. Unul din cei doi copii, considerat supraponderal de responsabila centrului, este cel care de fapt o acuza pe Floare Moldovan de furt.

Acesta are recomandare dietetica din partea medicului, astfel ca, unele alimente nu i se potrivesc in alimentatie. Probabil din aceasta frustrare tanarul a ajuns sa aduca aceste acuze. Sefa centrului se apara, sustinand ca oricine poate spune orice doreste atata timp cat nu se pot demonstra acuzele care i se aduc.

TV Sighet

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu