- Publicitate -
Ad imageAd image

Adevaruri dezgropade dupa doua decenii: Ramasitele pamantesti ale sotilor Ceausescu, deshumate in Cimitirul Ghencea

Ad imageAd image

O echipa de medici de la Institutul de Medicina Legala a deshumat, miercuri, ramasitele pamantesti ale lui Nicolae si ale Elenei Ceausescu.
Prof. dr. Vladimir Belis, medic legist, a declarat ca se vor face probe ADN, prelevandu-se fragmente din unghii, dinti, fire de par, rezultatele putand sa fie gata intre doua si trei saptamani si chiar mai mult in functie de starea materialului biologic.

El a subliniat ca Laboratorul ADN al Institutului de Medicina Legala este unul performant, cu acreditari internationale, iar rezultatele sunt indubitabile.

Referindu-se la momentul mortii Elenei si a lui Nicolae Ceausescu, prof. dr. Vladimir Belis, care la vremea aceea era directorul Institutului de Medicina Legala, a precizat ca, in mod normal, la o executie trebuie sa participe si un medic legist. Asa prevad regulile, dar acest lucru nu s-a intamplat, a continuat el.

Din partea familiei la operatiune participa sotul Zoiei Ceausescu, Mircea Oprean.

Singurul fiu ramas in viata, Valentin Ceausescu, si Mircea Oprean au initiat acest proces in dorinta de a afla daca resturile pamantesti aflate in Cimitirul Ghencea din Capitala apartin lui Nicolae si Elenei Ceausescu.

In 2009, Valentin Ceausescu si Mircea Oprean au reusit sa devina proprietarii mormintelor, avand acum dreptul sa ceara deshumarea, dupa trecerea celor sapte ani prevazuti de lege ca interdictie de exhumare a unor cadavre.

Initial, Valentin Ceausescu si Mircea Oprean au dat in judecata Ministerul Apararii Nationale, iar institutia a fost obligata de instanta sa identifice locurile unde au fost inhumati sotii Ceausescu, insa Ministerul Apararii Nationale nu a reusit sa dea curs deciziei judecatorilor.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu