- Publicitate -
Ad imageAd image

Excavator pe post de canapea: Muncitor surprins dormind pe santier, in timp ce colegii lucreaza la consolidarea malurilor Raului Sasar (FOTO)

Ad imageAd image

Caldura mare, moncher, chiar foarte mare, incat iti vine sa tragi un pui de somn, ca de munca nu are nimeni chef. Si chiar in timpul programului de ar fi, nu iti are nimeni treaba, ca doar lucrezi pentru stat. Stat degeaba, pe 118 miliarde lei, cati a investit Guvernul Romaniei in lucrarile de consolidare a malului Raului Sasar, in aval de Podul Decebal din Baia Mare.

De mai bine de doi ani, niste baieti destepti, care uneori poarta sigla Hidroconstructia, alteori alta sigla, in functie de cum se imparte subantrepriza, presteaza lucrari pe bani publici si joaca rolul Mesterului Manole, intr-o incercare de reeditare a baladei populare, si se prefac ca muncesc din greu, iar uneori chiar au succes, pacalind institutiile statului, aflate si ele intr-un vesnic „dolce far niente”.

Repetam, pentru cei din fundul salii: 118 miliarde lei vechi au fost alocate pentru refacerea malurilor prabusite ale Raului Sasar, in zona blocurilor de pe Strada Dragos Voda. Guvernul si-a facut datoria, a alocat banii, insa de aici incolo, treaba Societatii de Gospodarire a Apelor. O institutie careia nici ca-i pasa de modul in care se lucreaza.

Imaginile surprinse de noi in cursul zilei de luni ne arata exact celeritatea cu care se reface malul prabusit. Omul muncii, lemn de somn, pe singurul excavator prezent pe santier. Asa, vreo doua ore, de incalzire, pana vine pauza de masa, cand, ca tot angajatul sarguincios, primeste si o bine meritata pauza de masa.

Ciprian DRAGOS

Foto: Ciprian DRAGOS

Click pe poze pentru marire.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu