- Publicitate -
Ad imageAd image

Comisarul Horia Chis a revenit la conducerea Penitenciarului Baia Mare, dupa noua luni ca director ajunct al Administratiei Nationale a Penitenciarelor

Ad imageAd image

Incepand de luni, comisarul Horia Chis a preluat din nou functia de director al Penitenciarului Baia Mare, dupa ce, in cursul lunii octombrie a anului trecut, acesta fusese imputernicit ca Director General Adjunct al Administratiei Nationale a Penitenciarelor. La expirarea imputernicirii, care pana acum a fost prelungita de doua ori, comisarul Chis a revenit in Baia Mare.

In 2008, Horia Chis a preluat conducerea Penitenciarului Baia Mare, pentru o perioada de patru ani. Mandatul acestuia se incheie in 2012. Din postura de director, Chis a reusit sa asigure stabilitatea Penitenciarului, o institutie a carei imagine a fost afectata in anii precedenti de numeroase nemultumiri si acuze aduse de detinuti la adresa cadrelor unitatii, precum si de unele abuzuri ale fostei conduceri, in perioada interimatului lui Vasile Chiorean.

Plecarea sa la Bucuresti a lasat in urma un vid de autoritate, problemele legate de Penitenciar revenind in actualitate. In repetate randuri, jurnalistul Cornel Sabou a sesizat mai multe fapte grave comise de angajati ai institutiei. Pana acum, conducerea nu a confirmat, dar nici nu a infirmat faptele.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu