- Publicitate -
Ad imageAd image

Umbra lui Anghel la Romaltyn: Ziaristii baimareni afirma ca flamandocii Primariei boicoteaza organizarea referendumului, la fel ca si Cristian Anghel in 2002

Ad imageAd image

Primaria Baia Mare nu doreste organizarea referendumului anti-cianura in Baia Mare. Totusi, daca alesii locali au votat, cei din executivul Primariei au o varianta pregatita: boicotrarea actiunilor si mimarea unei implicari pentru promovarea actiunii. Pana acum, nu au facut nimic concret. Doar reprezentantii presei au mediatizat referendumul, explicand baimarenilor importanta votului din 25 iulie.

Marti, ziaristii baimareni au pus in vedere conducerii Primariei faptul ca organizarea referendumului este una execrabila, iar actiunea nu are nicio sansa de reusita. Acestia au acuzat, de asemenea, modul in care se va cheltui suma de 15 mii euro alocata promovarii referendumului.

„In urma discutiilor purtate in cursul zilei de ieri cu flamandocii din cadrul Primariei Baia Mare, am constatat ca au boicotat actiunile de promovare a referendumului. Suntem intr-un impas organizatoric. Au atribuit contractul de promovare unei firme incapabile sa duca asta la bun sfarsit. N-am inteles ce interese ar putea exista in jurul unei sume, derizorii sa zicem, de 15 mii euro pentru mediatizarea referendumului in presa, prin pliante, stegulete, bannere etc.

Sunt niste proceduri greoaie in acest caz, dar care merg mult mai repede atunci cand e vorba sa ia ei comisioane, spagi si sa isi acopere interese personale.

Noi, ziaristii, consideram ca era nevoie de un proiect pus in practica de urgenta, asa cum a avut noi. El ar fi demarat miercurea trecuta, cu impanzirea orasului cu bannere, s-ar fi impartit fluturasi, ar fi functionat masina ’circusului’, cum ii spunem noi, pe strazile din municipiu.

Pana la sfarsitul saptamanii, orasul trebuia impanzit cu afise. Iar in ultima saptamana, era programat un mars”, a declarat ziaristul Adi Rusu.

Acesta a mai spus ca la fel s-a intamplat si in urma cu opt ani, cand Primaria, prin edilul sef de atunci, s-a opus organizarii referendumului anti-poluare votat de Consiliul Local.

„In 2002, cel mai mare escroc din istoria Baii Mari, Cristian Anghel, nu a pus in aplicare un referendum votat de Consiliul Local. Probabil, se asteapta iesirea lui Anghel din puscarie, pentru a nu se mai alege nimic de acest oras”, a mai precizat Rusu.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu