- Publicitate -
Ad imageAd image

Madalina Manole a murit in aceasta dimineata – Cauza probabila este o supradoza de medicamente

Ad imageAd image

Cunoscuta cantareata Madalina Manole a murit, miercuri dimineata.
Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Ilfov, Claudia Burada, anuntul a fost facut de sotul artistei, in jurul orei 6,30, iar cel mai probabil cauza mortii este o supradoza de medicamente.

In prezent politia, procuratura se afla la casa artistei din Otopeni unde se fac cercetari.

Managerul Serviciului de Ambulanta, dr. Alice Grasu, a declarat ca sotul Madalinei Manole a chemat Ambulanta miercuri dimineata, aceasta ajungand acasa la artista in jurul orei 5,43 – 5,45, avand in echipaj o asistenta medicala.

Asistenta a constatat ca Madalina Manole se afla in stop cardiorespirator si a solicitat medic. Doctorul a ajuns in orei 6 si un minut, dar din pacate nu s-a mai putut face nimic, a mai spus dr. Grasu.

Cantareata ar fi implinit miercuri 43 de ani.

Madalina Manole s-a nascut la 14 iulie 1967, la Valenii de Munte. A studiat chitara si a inceput sa compuna muzica folk pe versurile unor poeti consacrati. Prima compozitie proprie a fost „Toamna noua”.

Debutul muzical a fost la 15 ani, in Cenaclul Tineretului prahovean. Impreuna cu Stefania Ghita a format duetul Alfa si Beta cu care a participat la spectacolele Cenaclului Flacara. A devenit cea mai tanara membra a Cenaclului Serbarile Scanteii Tineretului. Intre anii 1982 si 1985, Madalina Manole a urmat cursurile Scolii Populare de Arta, clasa Mihaela Runceanu – Ionel Tudor.

In anul 1988, Madalina a participat la Festivalul Mamaia cu piesa ”Un om sentimental”, compusa de Serban Georgescu. Este inceputul unei colaborari de succes intre cei doi. Madalina si Serban au fost casatoriti timp de opt ani.

In anul 1991, obtine discul de aur pentru albumul ”Fata draga”, iar in 1993 este desemnata cea mai buna artista pop in clasamentele realizate de Radio Contact, fapt care ii aduce o invitatie la Bruxelles unde filmeaza videoclipul pentru piesa ”Sa nu ma minti”.

In anul 1995, canta la Bucuresti in deschiderea concertului Whigfield, iar, un an mai tarziu, in deschiderea concertului Los del Rio. In anul 1997, lanseaza albumul ”Lina, lina Madalina”, un album cu melodii din repertoriul unor mari interprete ale folclorului romanesc – Maria Tanase, Maria Lataretu, Ileana Sararoiu, Lucretia Ciobanu, Mioara Velicu.

Tot in 1997, ia fiinta Asociatia Culturala Madalina Manole, cu caracter cultural si umanitar.

Anul 2000 ii aduce distinctii pentru cea mai buna interpreta pop si cea mai buna voce feminina a anului la Premiile Radio Romania si respectiv, Premiile Industriei Muzicale din Romania. Tot in 2000, albumul ”Dulce de tot” este apreciat cel mai bun album pop de Radio Romania Actualitati.

In 2003 lanseaza ”A fost, va fi iubire”, care cuprinde 11 cantece compuse de ea, pe versurile Roxanei Popescu. Cel mai recent album este cel aparut anul acesta – ”09 – Madalina Manole”.

Madalina Manole era casatorita cu Mircea Petru, inginer de sunet, si avea un baietel in varsta de un an.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu