- Publicitate -
Ad imageAd image

Premiera: UPDATE: Caz de mita la Protectia Copilului – Membrilor comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap li s-a oferit spaga – Acestia au refuzat banii si au sesizat Politia

Ad imageAd image

Caz de mita la Directia de Protectia Copilului Maramures. In urma cu putin timp, Politia a fost sesizata de faptul ca o persoana a oferit spaga mai multor functionari din cadrul institutiei. Este vorba de reprezentantii comisiei din cadrul Serviciului de Evaluare Complexa, care au analizat in cursul acestei zile mai multe dosare privind incadrarea in grad de handicap a tinerilor care au solicitat acest lucru.

Augusta Mos, sef Serviciu Evaluare Complexa, a declarat pentru ZiarMaramures.ro ca una dintre persoanele care au intrat la comisie a inmanat o anumita suma de bani celor prezenti, moment in care Mos a sesizat organele de cercetare penala.

„Odata cu prezentarea dosarului si a actelor medicale, ni s-a pus alaturi si o suma de bani. In acel moment, am refuzat primirea banilor si am sesizat Politia. Nici nu stiu ce suma a fost, nu am apucat sa vad acest lucru. Deocamdata nu va pot spune mai mult, urmeaza a da declaratii toti cei din comisie in legatura cu incidentul”, a afirmat Mos.

La aceasta ora, la sediul Directiei, situat pe strada Banatului, din Baia Mare, s-a deplasat o echipa de politisti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor, apartinand Inspectoratului Judetean de Politie Maramures, care iau declaratii si cerceteaza cazul. Acestia au precizat ca nu se pot inca pronunta cu privire la cele intamplate, urmand a lua declaratii si a preleva probe.

In cursul zilei de marti, la sediul Directiei au venit zeci de persoane, care s-au prezentat la comisia de evaluare. Acestea au fost nemultumite de modul in care s-au preluat si solutionat dosarele. Foarte probabil, cazul de mita a venit pe fondul nevoii unora de a solicita urgentarea solutionarii cererii depuse.

Directorul Nicolae Boitor este in acest moment in concediu, fiind inlocuit de unul dintre adjuncti, care nu a dorit sa declare nimic, asteptand finalizarea anchetei. Vom reveni cu detalii despre acest caz.

UPDATE:

„Un functionar din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures a sesizat Politia ca pentru a rezolva favorabil un dosar de reevaluare a gradului de handicap al unui minor, mama copilului a oferit suma de 50 euro. In cel mai scurt timp urmeaza a declina competenta catre Parchetul Maramures, in vederea continuarii cercetarilor. Parchetul e competent sa faca investigatii in astfel de cazuri”, a declarat Dumitrita Hotea, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Maramures.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu