- Publicitate -
Ad imageAd image

Dupa ce aproape au ingropat mediul de afaceri, cu cresterea TVA, guvernantii ar putea reduce taxa in domeniul constructiilor si ar putea renunta la impozitul minim

Ad imageAd image

Coalitia de guvernamant a decis ca, pana la 1 septembrie, sa fie redactata o lege a holdingului si sa se analizeze posibilitatea renuntarii la impozitul minim, a anuntat Sulfina Barbu, presedintele organizatiei de femei, dupa sedinta conducerii centrale a PDL.

Sulfina Barbu a precizat ca o lege distincta a holdingului le va permite companiilor sa infiinteze un grup fiscal, de plata a TVA, insa un astfel de act normativ trebuie discutat si cu specialistii, intrucat contine multe prevederi tehnice.

O alta masura de sprijinire a mediului de afaceri se refera la deducerea a 50% din TVA pentru lucrarile de renovare a locuintelor si cladirilor, initiativa ce ar aduce, potrivit Sulfinei Barbu, un potential de crestere economica de 0,3%, deoarece acest tip de lucrari reprezinta circa 32% din valoarea lucrarilor de constructii.

De asemenea, sunt luate in calcul scutirea de impozit pe profit pentru cei care realizeaza investitii mai mari de 500.000 de euro si creeaza minimum 25 de noi locuri de munca, compensarea creantelor intre stat si firmele private ce decurg din plata impozitelor si taxelor si simplificarea procedurilor de rambursare a TVA, intrucat, in practica, s-au constat blocaje.

Ea nu a precizat insa care dintre initiativele enuntate vor fi aplicate incepand cu toamna acestui an sau iarna lui 2011.
Intrebata daca a existat o consultare cu Presedintia in privinta acestor masuri, Sulfina Barbu s-a declarat convinsa ca reprezentantii Ministerului Finantelor transmit informatiile, conform uzantelor, catre Administratia Prezidentiala.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu