- Publicitate -
Ad imageAd image

Vital SA nu isi asuma raspunderea inundarii subsolurilor blocurilor din Baia Mare, in cursul furtunii de duminica – Imaginile dovedesc culpa societatii, care nu a desfundat canalele

Ad imageAd image

Conducerea SC Vital SA refuza sa recunoasca faptul ca inundarea subsolurilor blocurilor de pe Strada Dragos Voda din Baia Mare, care a avut loc in cursul dupa amiezii de duminica, s-a produs ca urmare infundarii canalizarii publice. Reprezentantii societatii cu capital apartinand in proportie de 87% Primariei Baia Mare afirma ca apa a intrat in subsolurile blocurilor, venind de pe strada.

Imaginile prezentate de ZiarMaramures.ro vin ca contrazica sustinerile respective. Daca apa ar fi provenit direct din circuitul stradal, inundarea ar fi fost uniforma. Totusi, initial, la capatul unuia dintre blocuri, doua dintre garaje au fost ferite de inundatii, apa scurgandu-se in canalizarea aflata in fata. Ulterior, toate celelalte garaje si beciuri fiind inundate, apa a venit din interiorul blocurilor, de la subsol, asa cum se vede in fotografiile atasate.

Unul dintre canalele infundate, prin care apa a refuzat sa treaca si a tasnit la suprafata este unul aflat in imediata vecinatate a blocului. Mai mult, oamenii sustin ca in cursul acestui an au curatat propriile canalizari, inclusiv pe cele aflate pe domeniul public, tocmai pentru a preveni inundarea subsolurilor, la fel cum s-a intamplat anul trecut.

Degeaba. Cu toata bunavointa oamenilor, Vital SA si-a batut din nou joc de cei cre locuiesc in zona respectiva. De aceasta data, insa, se va ajunge in instanta, unde societatii conduse de Gasparik Geza i se vor solicita daune materiale si morale consistente.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu