- Publicitate -
Ad imageAd image

Ghici cine vine la Primarie? Liberalii pregatesc decapitarea incomodului Mircea Dolha si ungerea avocatului Zamfir Ciceu in functia de primar interimar

Ad imageAd image

Umbla vorba prin targ ca liberalii nu s-au impacat cu gandul ca nu au niciun reprezentant care sa ocupe o functie importanta in cadrul Primariei Baia Mare. Asta in conditiile in care au castigat, prin Cristian Anghel, alegerile din 2008. Asa ca au gasit si modalitatea prin care sa obtina postul visat.

Cel mai probabil, sedinta de Consiliu Local de joi va aduce schimbari dintre cele mai neasteptate. Scenariul este urmatorul: Istvan Ludescher face pasul inapoi si revine in functia de viceprimar. Practic, nu schimba nici macar biroul. Decat masina, probabil. Una care va fi condusa, spun gurile galben albastre, de Zamfir Ciceu. Avocatul ar urma sa preia interimatul la Primarie, pana la organizarea alegerilor. Alegeri care, tot foarte probabil, vor avea loc la anul si la multi ani, adica in 2012, cand mandatul expira de drept.

Printre victime, caci, nu-i asa, nicio schimbare nu se lasa fara un cap cazut, se va numara Mircea Dolha. Care pare a-i incomoda extrem de tare pe liberali, avand in vedere capitalul de imagine castigat in ultimii doi ani.

Intentia tandemului PNL – UDMR, la nivel local, este foarte clara. Pregatirea drumului pentru castigarea alegerilor, indiferent de momentul organizarii lor. Cel mai incomod personaj trebuie anihilat. O gandire logica, din punct de vedere politic, dar paguboasa, administrativ.

Dupa ce l-au numit pe Dolha viceprimar, in 2008, tot pe el l-au ales si pentru functia de interimar, in locul lui Cristian Anghel. Evident, venirea lui Catalin Chereches in partid le-a schimbat strategia (daca aveau vreuna, in afara aceleia de a spera in eliberarea lui Cristian Anghel) si s-au razgandit. L-au pus din nou pe Dolha viceprimar, iar pe Ludi, primar interimar.

Si i-a enervat din nou. Scandalurile cu taximetristii, lebenitarii, adventistii. Toate i le-au pus in carca lui Dolha. Pe care il vor lasa cu simplele prerogative conferite de functia de consilier local. Asta daca nu cumva se vor razgandi din nou si le va veni alta idee. Desi, putin probabil sa fie altfel decat asa cum s-au inteles cu UDMR, in 2008.

Daca nici acum Mircea Dolha nu va recunoaste ca protocolul incheiat in 2008 este o simpla poveste, atunci cand?

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu