- Publicitate -
Ad imageAd image

Cupa Mondiala 2010 Africa de Sud: Uruguay – Germania – Dezamagirile semifinalelor lupta pentru locul trei la turneul final

Ad imageAd image

Uruguay si Germania au ocazia de a se revansa intr-o oarecare masura dupa dezamagirea din semifinalele Campionatului Mondial 2010, in confruntarea care va stabil ocupanta locului al treilea la turneul final sudafrican. Cele doua nationale se intalnesc sambata pe stadionul Nelson Mandela Bay din Port Elizabeth, dupa ce ambele au fost invinse in semifinalele disputate in cursul saptamanii.

Uruguay a fost invinsa de Olanda, scor 3-2, in timp ce Germania a iesit invinsa din confruntarea cu Spain, dupa ce lovitura de cap a lui Carles Puyol a oprit un parcurs excelent al jucatorilor lui Joachim Low.

Germania a evoluat in finala mica si a Campionatului Mondial din 2006, pe care nemtii au castigat-o cu 3-1 in fata Portugaliei, dar de aceasta data nu va mai beneficia de avantajul terenului propriu in partida impotriva unei ambitioasa echipe a Uruguayului, pentru care participarea in aceasta faza a competitiei reprezinta deja o performanta remarcabila.

Sud-americanii s-au dovedit impresionanti de-a lungul turneului final din Africa de Sud si au reprezentat frumoasa surpriza a competitiei. Dupa ce s-au impus in grupa lor, au eliminat pe Coreea de Sud in prima faza eliminatorie, inainte de a trimite acasa ultima formatie africana, Ghana, in sferturile de finala, in urma loviturilor de departajare.

Selectionerul Oscar Tabarez a confirmat ca echipa sa este pregatita sa lupte pana la capat, infirmand zvonurile care afirmat ca un loc trei nu reprezinta o performanta de abordat cu seriozitate maxima. Insa Germania nu se va resemna cu siguranta si va incerca sa stearga impresia lasata in partida cu Spania: Die Mannschaft a inregistrat un parcurs excelent pana in semifinale, eliminand pe Anglia cu un impresionant scor de 4-1, inainte de a trimite Argentina acasa la finalul unei categorice victorii, scor 4-0 in sferturi.

Exista un jucator care va dori cu siguranta sa se afle pe lista marcatorilor indiferent de rezultatul final al meicului, iar acesta este atacantul german Miroslav Klose, care se afla la un singur gol distanta de egalarea recordului absolut la turneele finale ale Campionatului Mondial. Un alt gol in contul varfului de la Bayern Munchen i-ar asigura acestuia un loc alaturi de performanta lui brazilianului Ronaldo, cu 15 goluri, in fata conationalului sau Gerd Muller.

Insa prezenta pe teren a lui Klose este incerta dupa ce germanul a suferit o accidentare in zona spatelui si ramane de vazut daca selectionerul Low va decide sa il riste. Klose a inscris pana acum patru goluri la acest turneu final, la fel ca atacantul uruguayan Diego Forlan. Ambii se afla de asemenea in lupta pentru titlul de golgheter al mondialului, fiind la un singur gol in spatele atacantului Spaniei, David Villa si a mijlocasului olandez Wesley Sneijder, care vor evolua in finala mare de duminica.

Dar precum Klose, nici prezenta lui Forlan nu este sigura, dupa ce jucatorul lui Atletico Madrid a acuzat unele probleme musculare in confruntarea din semifinale. Intre timp sudamericanii se vor bucura de revenirea lui Luis Suarez, suspendat in partida cu Olanda din cauza eliminarii din meciul cu Ghana, cand gestul sau de a salva balonul de pe linia portii s-a dovedit decisiv in calificarea Uruguayului. O alta revenire este cea a mijlocului german Thomas Muller, in timp ce selectionerul Joachim Low are unele incertitudini asupra lui Sami Khedira si Mesut Ozil.

Meciul Uruguay – Germania va avea loc astazi, 10 iulie, de la ora Romaniei 21:30 si va fi transmis in direct pe TVR1.

campionatul mondial 2010

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu